Învăţământul obligatoriu, de la 5 ani, spune Ponta

Învăţământul obligatoriu în România ar putea să fie decalat cu un an, copiii urmând  să meargă la școală  de la vârsta de 5 ani. Anunţul a fost făcut de premierul Victor Ponta, luni dimineața. Noul sistem ar urma să fie „aplicat în următorii 20 de ani", a mai precizat premierul.

Intrarea în grădiniţă sau la şcoală începând cu vârsta de 5 ani ar putea deveni obligatorie în România. Propunerea vine de la ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, şi a fost asumată astăzi şi de premierul Victor Ponta care a anunţat că doreşte o dezbatere pe această temă.

„Cred că cu toţii trebuie să ne gândim bine când îi ducem la şcoală pe copii. Propunerea şi sistemul care se impune la nivel european şi mondial merge spre vârsta de 5 ani de la care un sistem instituţionalizat - grădiniţă, un tip de şcoală - devine obligatoriu. Or, pentru noi, ştiu câte dezbateri a generat clasa pregătitoare. În momentul în care vorbim de acest sistem de la 5 ani, n-aş vrea să îl introducă Guvernul că aşa se face în alte părţi. Aş vrea ca oamenii să îl cunoască, să ştie şi să vedem dacă ce se întâmplă pe plan mondial e soluţia bună şi corectă", a spus Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel