Inocentul – un spectacol gratuit și inedit

Muzeul Național al Literaturii Române ne invită la spectacolul Inocentul, după un text de Ion Băieșu, în regia fiului acestuia, Radu Băieșu, sâmbătă, 24 martie 2018, ora 17.00, la sediul MNLR din Str. Nicolae Crețulescu 8 (în spatele Bisericii Albe).

„DAN TUDOR a reușit să se confunde cu personajul căruia nu a găsit de cuviință să-i dea un nume spunându-i Inocentul, de fapt se confundă cu tot ce e omenesc, firesc, spontan, are spirit popular, fără morgă de vedetă, fără ostentație. Dan Tudor creează un personaj sănătos, calm, senin, care-și ia meseria în serios, cea de achizitor de bovine la întreprinderea O.R.A.C.A. Este generos cu personajul, alunecând prin cuvinte și scene, de aceea faptul că este aplaudat la scenă deschisă nu miră pe nimeni. Ba chiar dimpotrivă. Răspunsul său la aplauze demonstrează modestia și trăirea unui succes cu limpezime. Nu trebuie să fii critic de teatru ca să-ți dai seama când un actor iubește ceea ce face. Se vede de la o poștă.” 

„Ești obligat ca actor și regizor, să știi cui te adresezi, de ce ai făcut asta, să cunoști caracterul personajului. Or, tipologia reprezentată de personajul acesta, inocentul acesta, nu e numai Costel, ci esența personajelor masculine din piesele lui Ion Băieșu, selectate de fiul lui, Radu, care a avut această inspirație, la 90 de la nașterea tatălui său. Atunci când joci în piese ale marilor autori, ai sentimentul că aceștia sunt prezenți. Reușești să-i regăsești, parcă și-au dat întâlnire. Nu are cum să nu fie așa. În ceea ce privește acest spectacol, Inocentul, eu, cel puțin, am sentimentul că și din punct de vedere fizic Ion Băieșu este prezent”, mărturisește Dan Tudor. 

Accesul la eveniment este gratuit și se face în ordinea sosirii participanților, în limita locurilor disponibile, între orele 16.30-17.00.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel