Infantino intenţionează să vină "foarte curând" în Iran ca să asiste la un meci

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, intenţionează să vină "foarte curând" în Iran ca să asiste la un meci de campionat la care spectatoarele să fie admise, scrie AFP.

Infantino a adresat recent un e-mail Federaţiei iraniene de fotbal pentru a-şi anunţa intenţia de a veni în această ţară ca să asiste la un meci de campionat în tribune, alături de spectatoare, potrivit unei surse apropiate de acest dosar.

Pe 10 octombrie, meciul Iran - Cambodgia, din preliminariile Cupei Mondiale 2022, a fost urmărit de circa 3.500 de femei în tribunele stadionului Azadi din Teheran.

Femeile din Iran au fost autorizate, după aproape 40 de ani, să cumpere bilete pentru a asista la un meci de fotbal, după ce FIFA a ameninţat Federaţia iraniană de fotbal cu suspendarea.

FIFA, care a trimis o delegaţie la meciul de pe 10 octombrie, a menţionat că priveşte "de acum mai mult ca oricând spre un viitor în care toate fetele şi femeile care doresc să asiste la meciuri de fotbal în Iran vor fi libere s-o facă".

Pentru această vizită a cărei dată nu a fost încă stabilită, Infantino vrea să asiste la un joc de campionat, FIFA făcând presiuni pentru ca femeile să aibă acces pe stadioane la meciurile din această competiţie.

Instanţa mondială a fotbalului doreşte ca procesul vizând autorizarea femeilor pe stadioane în Iran "să fie prelungit, să nu să oprească şi să nu fie făcuţi paşi înapoi", potrivit altei surse.

O delegaţie a FIFA va sosi în prealabil la Teheran pentru a pregăti vizita lui Infantino.
AGERPRES 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel