Îndepărtează, rapid, petele de transpirație de pe haine: patru moduri eficiente, verificate de gospodine

Îndepărtează, rapid, petele de transpirație de pe haine - patru moduri eficiente, verificate de gospodine. Sursa - Pexels
Îndepărtează, rapid, petele de transpirație de pe haine - patru moduri eficiente, verificate de gospodine. Sursa - Pexels

Hainele trebuie să fie mereu curate și parfumate. În unele situații, mașina de spălat nu curăță perfect hainele pătate de transpirație.  

Iată 4 moduri eficiente pentru a elimina urmele de transpirație de pe haine, folosind mijloace improvizate.

Îndepărtarea petelor de transpirație cu bicarbonat de sodiu.  Metoda este potrivită pentru hainele albe și cele deschise la culoare. Faceți o pastă din 4 linguri de bicarbonat și 200 ml apă. Aplicați pasta obținută pe petele de transpirație cu ajutorul unei periuțe de dinți. Lăsați o oră să acționeze, apoi spălați haina manual sau la mașina de spălat. Apa pentru spălare nu trebuie să fie mai fierbinte de 30 de grade.

Detergent ecologic, făcut în casă: este de 4 ori mai ieftin și foarte eficient. Elimină rapid toate pete

Îndepărtarea petelor de transpirație cu peroxid de hidrogen. O altă modalitate de a elimina transpirația din țesăturile albe este să înmuiați articolul într-o soluție de peroxid de hidrogen. Se amestecă o lingură de peroxid cu un litru de apă caldă, nu fierbinte. Înmuiați articolul pentru 30 de minute, apoi spălați-l în apă caldă. Nu utilizați peroxid pe țesături colorate, deoarece vă poate strica haina. 

Gospodinele cu experiență nu folosesc, niciodată, vara balsam de rufe. Iată explicația

Îndepărtarea petelor de transpirație cu săpun de rufe.  Puteți îndepărta petele proaspete de transpirație cu săpun de rufe. Această metodă nu face față întotdeauna petelor vechi. Răzuiți o bucată de săpun de rufe pe o răzătoare grosieră și dizolvați fulgii obținuți în apă caldă. Înmuiați haina în acest amestec pentru 3 ore, apoi, spălați-o ca de obicei.

Pune puțin chili pe balcon și, în cel mai scurt timp, toate necazurile tale vor dispărea

Cum să îndepărtezi petele de transpirație cu sare. Soluția salină poate fi aplicată pe țesăturile de orice culoare. Această metodă îndepărtează nu doar pata de transpirație, ci și mirosul acesteia, precum și urmele de deodorant. Se dizolvă 2 linguri pline de sare în 500 ml apă. Înmuiați haina în soluția obținută, pentru 3 ore, apoi spălați-o. Dacă pata nu iese, adăugați săpun de rufe ras în apa cu sare.

BONUS. Cinci obiecte din baie pe care trebuie să le schimbi cât mai des: sunt pline de bacterii și agenți patogeni

Multe persoane cred că baia este una dintre cele mai curate camere din casă. Dar este fundamental greșit.

Umiditatea din baie este adesea ridicată, de aceea camera devine o zonă de reproducere pentru bacterii și agenți patogeni. 

Din acest motiv, există mai multe articole din baie, care ar trebui schimbate în mod regulat. 

Bureții.  Acest articol  trebuie înlocuit regulat. Bureții acumulează celulele moarte, care putrezesc activ într-un mediu umed. 

Pune o lingură de detergent în coșul de gunoi: toată lumea ar trebui să cunoască acest truc simplu

Prosoapele de baie. Dacă sunt folosite în mod constant, dar au timp să se usuce, atunci prosoapele ar trebui schimbate o dată pe săptămână. Dacă sunt mereu umede, atunci acestea trebuie schimbate aproape o dată la două zile. 

Prosoapele de mâini. În mod normal, aceste prosoape sunt schimbate la fiecare 3-5 zile. Dacă sunt folosite de o familie numeroasă, atunci trebuie să faceți acest lucru în fiecare zi. 

Scapă rapid de praful din casă: suprafețele vor rămâne curate mult timp. Un truc util pentru gospodine

Perdeaua de duș. Acest accesoriu de baie se spală cel puțin o data la 2-3 luni, în funcție de intensitatea folosirii dușului. 

Covorașul de baie. Acest obiect, nelipsit din baie, trebuie spălat o dată pe săptămână. Datorită acestui fapt, riscul de a lua o ciupercă este redus la zero, iar, ca bonus, covorul devine moale și plăcut la atingere. 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel