Incident pe Transfăgărășan. Ursul s-a năpustit la femeia care îl fotografia dintr-o mașină / VIDEO

Sursă foto: Captură YouTube
Sursă foto: Captură YouTube

Un urs a atacat o femeie are ieșise pe geamul unei mașini.

Un urs a atacat o femeie care ieșise pe geamul unei mașini oprite pe Transfăgărășan. Din imaginile postate pe Facebook, se observă că lângă vehicul sunt doi urși, iar unul dintre ei, aflat la foarte mică distanță, se repede brusc la femeia aflată de pe locul din spate.

Aceasta s-a retras în maşină, la fel ca și bărbatul aflat pe locul din față, iar ursul mai rămâne câteva momente sprijinit de vehicul, apoi se retrage. Nu există informații privind starea de sănătate a femeii atacate și nici despre reacția autorităților la incident. Hrănirea și apropierea de urși este interzisă prin lege în România.

Deși poliţiştii dau constant amenzi celor care hrănesc şi filmează urşii, sunt încă mulţi cei care ignoră regulile şi îşi pun viaţa în pericol de dragul pozelor sau filmărilor pe care le pun pe internet. Recent, un tânăr a fost filmat tot pe Transfăgărăşan în timp ce se apropia de un urs aflat pe marginea şoselei.

Bărbatul a scăpat ca prin minune, după ce ursul s-a repezit la el, apoi s-a retras, scrie Publika.

Un nou RO-ALERT extrem. Ursul terorizează locuitorii din județul Argeș

În seara zilei de 25 august 2021, după ora 22, locuitorii din Nordul județului Argeș au fost avertizați printr-un mesaj RO-ALERT că ursul a dat iama într-o gospodărie din comuna Bughea de Sus. În mesaj se specificau luarea de măsuri de autoprotecție, circulația cu atenție și evitarea expunerii la pericole.

Mesajul a fost transmis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Argel.

Nu este pentru prima oară când cetățenii din Argeș sunt avertizați prin RO-ALERT de prezența ursului în anumite localități. În ultima lună, cel puțin două astfel de mesaje, primite în miez de noapte, i-au îngrijorat pe cetățeni.

Mesaj RO-ALERT la miezul nopții. După ce au atacat un cal, urșii au dat iama într-o gospodărie și i-au terorizat pe localnici

Terorizaţi de urşi, locuitorii unui sat din Argeş, cer ca autorităţile să facă ceva pentru a-i proteja de animalele sălbatice. În urmă cu două nopţi un cal a fost muşcat de un urs şi târât prin jumătate de sat. Pădurarii nu pot interveni şi nu pot împuşca ursul pentru că satul nu este zonă intravilană, iar cele mai multe case sunt ridicate fără autorizaţie.

Calul atacat de urs a agonizat ore bune până când autorităţile locale au găsit o asociaţie care să îl eutanasieze. "La ecvine nu am văzut niciodată asemenea răni. Leziunile sunt, din păcate, aducătoare de moarte. Singura soluţie pentru el este eutanasia", a declarat Maria Popescu, medic veterinar. Localnicii sunt îngroziți. Nu ştiu cum să-şi mai ascundă animalele şi se tem că, la un moment dat, urşii vor intra peste ei în case (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel