Implant dentar sau punte dentară?

Implantul dentar nu este o procedură chirurgicală practicată doar în zilele noastre. În anul 1906, Greenfield a introdus pentru prima dată în istoria medicinei, implantul cu os realizat dintr-un aliaj special din iridiu și platină.

Ce este implantul dentar?

Un implant dentar este, de fapt, o rădăcină dentară artificială care înlocuiește cu succes radăcina lipsă a unui dinte natural. De obicei este confecționat din titan și are forma unui șurub. Avantajele implanturilor dentare sunt importante și trebuie luate în considerare în mod serios: posibilitatea de a înlocui mai mulți dinți lipsă, lipsa de afectare a altor dinți sănătoși, procesul masticației este asemănător cu cel natural, etc.

Procedura chirurgicală de implantare dentară nu este dureroasă! Acest tip de intervenție chirurgicală se realizează sub anestezie locală. Recuperarea după o astfel de intervenție chirurgicală este asemănătoare cu recuperarea după orice fel de extracție dentară obișnuită susțin specialiștii în implantologie dentară!

Trebuie analizate si avantajele următoare: implanturile dentare sunt fixe și nu mobile, ceea ce înseamnă confort de viață sporit, iar din punct de vedere estetic, câștigurile sunt foarte mari.

În ultimul timp companiile producătoare de echipamente medicale au descoperit multe lucruri importante și în acest domeniu. Acest lucru face posibil ca implantologia dentară să se poată realiza la persoane cu vârste din ce în ce mai înaintate. Inserarea în maxilare cu densitate osoasă scăzută este posibilă astăzi datorită unor tratamente speciale aplicate implanturilor dentare precum și datorită unui design aparte care permite o ancorare foarte precisă în țesutul osos mai slab reprezentat.

Există totuși și situații în care nu putem opta pentru acest tip de intervenție chirurgicală dentară:

- țesut osos foarte slab reprezentat; existența de chisturi, tumori sau țesuturi de granulație prezente în locurile unde trebuie realizate implanturile dentare;

- este contraindicat pacienților care suferă de bruxism;

- este contraindicat pacienților care urmează tratamente cu medicamente anticoagulante, bifosfonați, citostatice, etc.

Dacă vă aflați în una din aceste situații, este bine să consultați un medic specialist cu experiență în astfel de intervenții pentru că există posibilitatea de a găsi cu ajutorul lui soluții salvatoare!!

Ce este o punte dentară ?

Puntea dentara, în termeni de specialitate, este definită ca fiind o variantă protetică de restaurare a unei edentații. Altfel spus, o punte dentara este, de fapt, o soluție medicală pentru înlocuirea danturii lipsă.

Dacă se apelează la această metodă de înlocuire, avantajele sunt următoarele:

- preț accesibil;

- rezistență în timp, soluție pe termen lung;

- rezistență bună la forțele masticatorii;

- nu există riscul respingerii de către organism;

- timp redus de execuție.

Și în cazul protezării dentare prin intermediul punților există riscul de apariție a complicațiilor! Toate aceste lucruri trebuie luate în considerare cu atenție atunci când decideți metoda de tratament medical pentru înlocuirea danturii lipsă.

Este recomandat ca întotdeauna să discutați în detaliu cu medicul dumneavoastră stomatolog despre toate avantajele și dezavantajele ambelor variante de tratament. În felul acesta puteți alege soluția cea mai potrivită cu starea dumneavoastră de sănătate.

Este foarte util și sfatul medicului dumneavoastră de familie sau părerea medicului specialist dacă suferiți de una sau mai multe boli importante!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel