Împăratul muștelor, în premieră la Teatrul EXCELSIOR

Teatrul EXCELSIOR prezintă, vineri 12 ianuarie 2018, premiera oficială a spectacolului Împăratul muștelor, o adaptare a cunoscutului roman scris de William Golding realizată sub semnătura lui Tudor Lucanu.

La mai bine de o jumătate de secol de la data primei sale apariții, Împăratul muștelor ajunge pe scena Teatrului EXCELSIOR, unde devine o metaforă a timpului prezent ce surprinde teme acute ale zilelor noastre, precum bullying-ul, un fenomen din ce în ce mai răspândit printre copii, violența, pierderea inocenței sau permanenta controversă civilizație - sălbăticie care pune față în față omul „natural” și omul „social”.

Ralph, Jack, Piggy, Roger, Simon, Sam, Eric, Henry, Bill și Perceval sunt zece băieți care se trezesc brusc pe o insulă pustie, salvați din calea războiului, dar izolați de restul lumii. Eliberați de normele societății adulte, ei vor fi, însă, nevoiți să asculte de o nouă regulă: propriul instinct de supraviețuire. Sub amenințarea unei așa-numite bestii nevăzute care îi pândește din umbră, cei zece băieți vor cădea pradă unui „război psihologic” care îi va dezbina în două tabere care îi au drept lideri pe Ralph, vocea civilizatoare a grupului, și pe Jack, întruchipare a impulsului sălbatic, animat de forța dominației.

„Spectacolul Împăratul muștelor ne proiectează în acel spațiu atemporal, unde limita dintre joc și realitate devine fragilă, aproape insesizabilă, în miezul insulei ascunse în fiecare dintre noi. În versiunea scenică pe care a creat-o la Teatrul EXCELSIOR, Tudor Lucanu a explorat  impulsurile conflictuale ale naturii umane, într-un spectacol crud și sincer, poetic și misterios asemeni unui drum inițiatic. O poveste alegorică despre abisurile ființei umane și transcenderea limitelor, despre ipostazele răului și nebănuitele sensuri ale ideii de „captivitate”. Pentru Tudor Lucanu, Împăratul muștelor este acea „poveste care îl face pe cititorul sau pe spectatorul ei să își pună anumite întrebări și să discute despre aceste probleme majore pe care le aduce în prim plan”. ”

Biletele sunt disponibile pe site-ul http://www.bilet.ro/ și la casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR.

Împăratul muștelor

după romanul omonim scris de William Golding

Adaptarea: Nigel Williams

Traducerea: Ozana Oancea

Distribuția

Ralph – Ștefan Iancu

Jack – Ionuț Vlad Popescu

Piggy – Mihai Mitrea

Roger – Ștefan Mihai

Simon – Alex Popa

Sam – Dan Pughineanu

Eric – Andrei Bibire

Henry – Dan Clucinschi

Bill – Vlad Lință

Perceval – Alin Potop

Regia: Tudor Lucanu

Scenografia: Vladimir Turturică

Mișcarea scenică: Ștefan Lupu

Muzica și universul sonor: Petre Ancuța

Percuția: Loredana Cosovanu și Mircea-Alexandru Băluță

Asistent: Alina Dumitrache

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel