Imagini senzaționale din Dubai. Idee pentru o vacanță de lux (GALERIE FOTO)

Aşezat la malurile apelor calde ale Golfului, Dubai este cea mai populară destinaţie turistică din Emiratele Arabe Unite. Dacă ai de gând să ajungi aici vreodată, trebuie să știi că luxul este cuvântul de ordine.

Emiratele Arabe Unite sunt alcătuite din şapte emirate, unul dintre ele fiind Dubai. Este cel mai modern emirat şi este considerat un oraş stat independent. Pentru oamenii din întreaga lume, este bine cunoscut drept unul dintre centrele mondiale de afaceri şi distracţie, potrivit tuktuk.ro.

Dubai este atât un centru dinamic şi internaţional de afaceri, cât şi o staţiune turistică de lux. Una din atracţiile sale principale este shopping-ul. Aici, există cel mai mare mall din lume, cu peste 1200 de magazine, scrie portalturism.com.

Vezi AICI mai multe imagini din Dubai.

Câteva dintre atracțiile turistice 

Toate obiectivele turistice ale oraşului sunt împărţite în "Vechiul Dubai" şi "Modernul Dubai", iar diferenţa între ce este vechi şi ce este nou în oraş este uriaşă.

Burj Khalifa este oficial cea mai înaltă clădire din lume, cu o înălțime de 828 metri și 160 etaje. Lifturile circulă cu o viteză pe măsură - cea mai mare din lume, zice-se - de 64km/h sau 18m/s, scrie aventurescu.ro.

Vezi și: Vacanță în Egipt. Imagini din viitorul tău concediu (GALERIE FOTO)

Insula Palm Jumeira, având forma unui palmier, este una artificială. Poți ajunge pe insulă cu un tramvai mai aparte, Monorail, care circulă pe o singură linie, la înălțime, complet automatizat.

Hotelul Burj al Arab este cunoscut drept singurul de șapte stele din lume, deși clasificarea oficială este de cinci stele deluxe. Este așezat pe o insulă artificială, legat de țărm printr-un pod privat, arcuit și dispune și de o plajă privată cu vedere liberă la hotel.

Portul Dubai vă va întâmpina cu o priveliște absolut impresionantă, dominată de clădirile din jurul său ce adăpostesc hoteluri, cafenele, restaurante și diverse magazine de lux, potrivit descoperalocuri.ro.

Deși nu pare, în acest emirat altfel deșertic, există cascade, coline pline cu fosile preistorice și chiar lacuri cu apă dulce. Tot în natură se desfășoară safariurile prin deșert cu jeep-uri 4×4, ATV-uri și motociclete speciale.

Vezi și: Vizită în Izmir, orașul turcesc între tradițional și modern (GALERIE FOTO)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel