Vacanță în Egipt. Imagini din viitorul tău concediu (GALERIE FOTO)

Dacă ai plănuit, vara asta, o vacanţă în Egipt, galeria foto pe care ţi-am pregătit-o ar putea să îţi fie de folos.

Egipt este o țară arabă din nordul Africii și din Orientul Mijlociu, limitată la nord de Marea Mediterană, la est de Fâșia Gaza, de Israel, de Golful Aqaba și de Marea Roșie, la sud de Sudan, iar la vest de Libia. Capitala sa este Cairo.

Egiptul este una din cele mai populare destinații turistice din lume pentru vestigiile civilizației egiptene antice, muzee sau bineințeles faimoasele piramide. Cea mai mare piramidă din Egipt este Marea Piramidă a lui Khufu (Piramida lui Keops). Această este cea mai înaltă structură construită de oameni până aproape de sfârșitul secolului ai XVIII-lea, scrie Revista Babilon

Vara, temperaturile variază între 27 - 32 °C până la 42 °C pe coasta Mării Roșii. Mediile temperaturilor pe timpul iernii se situează între 13 și 21 °C. Vântul care bate cu destulă putere din nord-vest ajută la menținerea unei temperaturi scăzute aproape de coasta Mării Mediterane. Khamaseen este vântul care bate dinspre sudul Egiptului, de obicei primăvara sau vara, și care aduce nisip și praf, și care face ca temperatura să urce până la 38 °C. 

În medie, cele mai calde luni din Cairo sunt lunile iunie, iulie, august și septembrie. Orașele cu cea ma bună climă sunt Cairo, Alexandria, Hurghada, Marsa Alam, Sharm el-Sheikh, Shibin El Kom, Siwa, Al Fayyum, Al Mahallah al Kubra și Banha. Cele mai bune luni pentru înot în Alexandria sunt lunile iulie, august și septembrie, potrivit unde-si-cand.net.

Vezi AICI imagini din Egipt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel