IGSU, precizări după articolul "România își vinde mașinile de pompieri"

IGSU a trasmis un punct de vedere după articolul România își vinde mașinile de pompieri. Anunț bombă din Marea Britanie.

"În ceea ce privește comercializarea autospecialelor de stingere cu capacitate medie (5000 litri), IGSU nu deține competențele necesare pentru stabilirea condițiilor în care fotografiile în cauză au ajuns pe acest site, instituția noastră deținând doar calitatea de beneficiar. Autospecialele regăsite în anunțul respectiv deservesc la acest moment unitățile aflate în subordinea inspectoratului general și sunt utilizate în misiunile specifice. Mai mult, prin obligațiile contractuale asumate, timp de 5 ani instituția noastră trebuie să utilizeze tehnica obținută, în scopul pentru care aceasta a fost achiziționată (intervenții în situații de urgență). De asemenea, conform procedurilor specifice, beneficiarul (în acest caz, IGSU) este supus unui riguros proces de monitorizare asupra modului în care tehnica și echipamentele achiziționate sunt utilizate. Având în vedere efectele pe care acest subiect le poate genera în spațiul intern și internațional, considerăm oportună sesizarea organelor în drept pentru clarificarea condițiilor în care s-a produs această situație", a transmis IGSU.

[citeste si]

"Unul dintre obiectivele prioritare ale instituției noastre, menite să consolideze calitatea serviciilor oferite cetățeanului, este reprezentat de dotarea unităților operative cu tehnică și echipamente performante de intervenție. Încă de anul trecut, inspectoratul general a reușit derularea proiectelor europene care constau în creșterea capacității de răspuns la dezastre (inundații, incendii, alunecări de teren) și a efectuat procedurile legale pentru achiziționarea mai multor tipuri de mijloace și echipamente care să eficientizeze misiunile de răspuns. Pe această cale asigurăm opinia publică de faptul că Inspectoratul General pentru Situații de Urgență rămâne susținătorul principiului transparenței în promovarea proiectelor, acțiunilor și misiunilor specifice și va manifesta aceeași", a mai transmis IGSU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel