EXCLUSIV  VIDEO Iarna la Predeal. Porumbeii de la gară, la mila turiștilor

Prumbei în gara Predeal
Prumbei în gara Predeal

Mijlocul lunii noiembrie 2018 a adus și primul strat de zăpadă la Predeal, primele probleme pentru stolul de porumbei de la gară.

Pentru că nu a început sezonul turistic, Predealul este o stațiune liniștită de nici nu-ți închipui că ar putea fi altfel. Pe străzile abrupte, așa cum sunt în cele mai multe orașe de munte, nu vezi decât foarte puține mașini circulând chiar și la orele prânzului. Iar oamenii sunt și mai rari.

O plimbare în aerul tare montan este și plăcută, și benefică. Însă, cu cât te apropii de principala arteră a orașului, DN 1, zgomotul și agitația încep să-și facă apariția. Vorbim de mijlocul lui noiembrie.

Chiar dacă soarele stăpânește pe deplin cerul, gerul pișcă și aburul respirației te face atent la frigul ce pune stăpânire încet, încet pe munte. În apropierea gării din Predeal, agitația te readuce cu picioarele pe pământ, chiar dacă nu oamenii sunt cei care umplu trotuarul. Ci porumbeii.

O mare de porumbei, adunată strategic în fața chioșcului unde se vând covrigi, îi înconjoară pe puținii trecători, cerșind chiar și o fărâmă de mâncare.

VIDEO

Dacă vă duceți la Predeal, nu uitați de stolul de porumbei. Un covrig de 1 leu îi face fericiți. În curând, gerul se va instala și ei vor fi dependenți aproape integral de mila turiștilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel