Hăineală a publicat hotărârile de revocare pentru Danileț și Ghica. Războiul se mută la Curtea de Apel și la Inspecția Judiciară

Oana Hăineală a confirmat sub semnătură că Vasilică Danileț și Alina Ghica nu mai fac parte din Consiliul Superior al Magistraturii. Hotărârea a fost semnată pe 26 februarie și a fost publicată pe 7 martie. Odată cu ea, balanța puterii s-a schimbat în CSM. Asociația Magistraților a sesizat Inspecția Judiciară, solicitând anchetarea afirmațiilor unui angajat al CSM, care susține că Oana Hăineală coordona prin sms votul în Consiliu.

Ghica și Danileț au fost cele două voturi diferență care au impus-o pe Oana Hăineală președintă a CSM. Totuși, președintele Oana Hăineală speră că decizia plenului este ”supusă căii de atac". Judecătorul Adrian Neacșu, unul dintre contestatarii dnei Hăineală îi amintește că introducerea contestației la ÎCCJ nu suspendă executarea hotărârilor. Revocarea nu ar fi o sancțiune, ci o retragere a mandatului, care se judecă la Curtea de Apel.

Pe 28 februarie, la două zile după semnarea hotărârilor, Alina Ghica și Vasilică Danileț au făcut contestație la ÎCCJ. Cu toate acestea, președinta CSM anunța contestația la ÎCCJ încă din data de 26 februarie.

Neacșu: Ghica și Danileț, plătiți și în concediu

Judecătorul Adrian Toni Neacșu, acuzat de DNA că a falsificat documente de decont, susține că atât Alina Ghica, cât și Vasilică Danileț au fost plătiți, "inclusiv pe perioada efectuării unor concedii", de către CSM. Astfel, el spune că „OSH (Oana Schmidt-Hăineală – n.r.) nu poate invoca eroarea, respectiv lipsa vinovăției, în situația în care i se vor cere explicații pentru aprobarea plății unor drepturi financiare, inclusiv pe perioada efectuării unor concedii, către persoane care nu se mai află în nici un fel de raporturi cu instituția ale cărei fonduri bugetare le administrează”.

Vot la comandă

În plus, potrivit Luju.ro, Asociația Magistraților din România a sesizat Inspecția Judiciară cu privire la presupusele sms-uri transmise de președinta CSM către procurorul Gabor. Președintele interimar AMR, Dan Spânu, cere sancționarea celor implicați în acest caz. El subliniază că este evident că exercitarea dreptului de vot s-a realizat în afara cadrului legal, la comandă. Amintim că mesajele pe care șoferul lui Toni Neacșu le-ar fi găsit în telefonul primit de la CSM sunt: "ne roagă Alina să dăm cu DA la pct 13 pup", "să nu uitâm să dâm cu NU la pag 23 la plecare lui Danileț", "o să facem plen joi (da vezi că nu le zicem la 4pezi – neacșu, danileț, dumbravă și șerban – ca să se care liniștiți in turneul electoral pt roman) noi joi seară plecăm la JAI...”, “la suplimentarea cu posturile n-ar trebui să votăm impotriva? Eu așa aș vota... La comisii la fct de conducere procurori. Membri: amian, foitos, petrescu mandici. La judecători: opaiog, franguloiu, hancu, marin”.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel