GREVĂ NAȚIONALĂ în Belarus, după răspunsul în FORȚĂ al lui Lukașenko. ”Vor face ACEST PAS”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Liderul opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a declarat că luni va fi declanşată o grevă la nivel naţional.

Fostul candidat la președinție Svetlana Tikhanovskaia a anunțat de luni o „grevă la nivel național” în Belarus, după ce guvernul preşedintelui Alexandr Lukaşenko a răspuns în forţă la protestele care cer demisia acestuia, transmite Interfax.

"Mâine, 26 octombrie, va începe o grevă la nivel național. Bielorușii vor face acest pas, deoarece cuvântul lor este legea.", a declarat duminică Tikhanovskaia într-un comunicat.

Potrivit liederei de opoziție, „principala armă pașnică - solidaritatea” va ajuta la „returnarea legii” în țară. Tikhanovskaia a anunțat pe 13 octombrie un ultimatum președintelui Belarusului Alexandr Lukașenko, în temeiul căruia trebuia să-și anunțe demisia până pe 25 octombrie. În caz contrar, opoziția a planificat să înceapă o grevă, blocând drumurile și „o prăbușire a vânzărilor în magazinele de stat”. Poliţia din Belarus s-a folosit duminică de grenade paralizante împotriva protestatarilor, în condiţiile în care zeci de mii de oameni au demonstrat din nou în faţa Palatului Independenţei din capitala Minsk, cerând demisia preşedintelui Lukaşenko.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel