Grecia și Cipru, PUSE ÎN ȘAH de Erdoğan: Le vom feri răspunsul pe care îl merită

Erdogan
Erdogan

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a lansat un atac furibund la adresa a două state din Marea Mediterană, Grecia și Cipru.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a acuzat miercuri Grecia și Cipru că nu și-au îndeplinit „promisiunile” făcute în timpul negocierilor din cadrul Uniunii Europene și NATO și a declarat că țara sa va continua să le dea „răspunsul pe care îl merită”.


Atacul lui Erdoğan a venit la câteva zile după ce Ankara a trimis nava Oruc Reis într-o nouă misiune de explorare a hidrocarburilor în apele disputate din estul Mediteranei, reluând tensiunile cu Grecia și Cipru privind limitele maritime și drepturile de explorare. De asemenea, marina turcească a precizat că nava este escortată de alte două fregate din cadrul marinei.

Tensiunile au escaladat în timpul verii, provocând o tensiune militară, retorică belicoasă și temeri de confruntare între cei doi membri NATO și rivalii regionali istorici. În același timp, Erdoğan a declarat că va anunța sâmbătă detalii despre descoperirea unei noi rezerve de gaze naturale în largul coastei Mării Negre.

În august, Turcia a anunțat descoperirea a 320 miliarde de metri cubi de gaz, despre care a spus că va contribui la ușurarea dependenței sale de importuri, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel