Grațierea din nou în Parlament. Ce spune proiectul de lege

detinutii
detinutii

Subiectul graţierii revine în Parlament, de această dată sub forma unui nou proiect de lege depus recent de senatoarea Partidului Conservator Cristiana Anghel.

Senatoarea PC Cristiana Anghel a iniţat un proiect de lege, depus pe 13 iunie la Senat, care prevede graţierea pedepselor cu închisoarea de până la doi ani inclusiv, excepţie făcând persoanele care au săvârşit infracţiuni precum omor, lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte, act sexual cu minori, informează Digi 24.

Potrivit proiectului, se graţiază în întregime pedepsele cu închisoarea de până la doi ani inclusiv, pedepsele complementare ale acestora, precum şi pedepsele cu amenda, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei închisorii dispusă de instanţă.

Cristiana Anghel invocă succesul grațierii colective ce a avut loc în urm cu 12 ani și spune că dintre cei aproximativ 3.000 de deținuți eliberați atunci 80% dintre ei nu au recidivat și s-au integrat în societate.

Senatoare mai spune că supraaglomerarea închisorilor împiedică reabilitarea deținuților și că statul român este frecvent acționat în judecată de de către deținuți sau foști deținuți în legătură cu condițiile grele din înhisoare.

Subiectul grațierii a mai fost cuprins într-un alt proiect de lege controversat și foarte criticat de societatea civilă și de ambasadele occidentale. S-a spus atunci că acel proiect de lege ar fi în beneficiul fostului premier Adrian Năstase. Însă, Cristiana Anghel subliniază că proiectul ei de lege nu vizează faptele de corupție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel