„GADJO DILDO” - teatru la Muzeul Literaturii

Muzeul Național al Literaturii Române și Giuvlipen ne invită la spectacolul Gadjo Dildo, la o primă reprezentație găzduită de MNLR, sâmbătă, 24 martie 2018, începând cu ora 19.00, în Sala „Iosif Naghiu” din Calea Griviței 64-66.

„Trei femei rome sunt angajate la Gypsy Experience, un număr de cabaret cu tematică exotică. Fiecare personaj are o poveste specială: Vanessa, o cântăreață celebră, recunoaște în fața tuturor că este romă, dar cariera sa are de suferit. Stela, o fostă smardoaică, după un mare eșec în dragoste, încearcă să aibă o nouă relație cu o femeie, ceea ce nu este foarte ușor pentru că nimeni nu crede că o femeie romă poate fi lesbiană. Sidonia încearcă din copilărie să uite că este romă dar este pusă într-o situație fără ieșire când se îndrăgostește de un bărbat rom.

Spectacolul ia o întorsătură neașteptată când clișeele despre femeile rome sunt dezvăluite, analizate și ridiculizate.”

Distribuție:

Mihaela Drăgan

Elena Duminică

Zita Moldovan

Paul Dunca

Regia: Mihai Lukacs

Muzica: Ion din Dorobanţi

Coregrafia: Paul Dunca

Afiș: Alexandra Horghidan

Vârsta: +14

Intrare liberă, în limita locurilor disponibile, doar pe bază de rezervare, aici:

https://goo.gl/forms/F7PZHRL1z5lnrkhF2

 

~~~~

Compania de teatru independent, feminist rom, Giuvlipen („feminism” în limba romani) a fost fondată în 2014 de actrițele Mihaela Drăgan și Zita Moldovan împreună cu Mihai Lukács. În ultimii ani s-a ocupat în special de spectacole care propun o viziune emancipatoare și afirmativă despre femeile rome, fiind o platformă în care experiențele acestora din urmă sunt reprezentate și făcute, astfel, mai vizibile. Fără a se autodefini drept portavoce a altora, ci mai curând, prin practicarea unei arte politice, provocatoare, experimentală și foarte performantă, spectacolele Giuvlipen vorbesc despre teme serioase ca rasismul, autoritatea sau inegalitatea de gen, prin mecanisme comice.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel