Gâdea, despre Iohannis: Este șocant ce a făcut

Mihai Gadea, alaturi de mai multe persoane, participa la mitingul 'Libertatea presei in pericol' organizat de SC Antena 3 SA in Piata Constitutiei din Capitala
Mihai Gadea, alaturi de mai multe persoane, participa la mitingul 'Libertatea presei in pericol' organizat de SC Antena 3 SA in Piata Constitutiei din Capitala

Klaus Iohannis l-a decorat pe Iulius Filip, disident anticomunist şi fost deţinut politic.

Klaus Iohannis a conferit Crucea Naţională "Serviciul Credincios" clasa a III-a lui Iulius Filip, disident anticomunist şi fost deţinut politic, în semn de apreciere deosebită pentru determinarea şi curajul cu care a luptat împotriva abuzurilor regimului comunist şi în semn de respect pentru suferinţele îndurate în închisorile comuniste, apărând valorile democratice.

Reacția lui Mihai Gâdea

Mihai Gâdea a comentat acest subiect, la Antena 3.

”Știți ce este șocant? Faptul că președintele Klaus Iohannis nu i-a dat cea mai mare decorație a statului român. Cea mai mare decorație o au alții cum ar fi Coldea, Maior, Kovesi, chiar și Klaus Iohannis o are”, a zis Mihai Gâdea.

Jurnalistul a spus că se aștepta ca, dincolo de comunicatul de presă transmis de Klaus Iohannis, președintele să facă o ceremonie minimală chiar dacă Iulius Filip nu se află în țară.

”Klaus Iohannis nu a avut cinci minute în care să apară la Cotroceni și să ofere un gen de moment remarcabil în care președintele unei națiuni să vorbească despre una dintre cele mai importante figuri? Nu i-a dat cea mai mare distincție... a bifat că i-a dat ceva și gata”, a mai zis Mihai Gâdea.

”Astăzi Klaus Iohannis a avut timp să se întrețină cu Augustin Lazăr, dar să facă o ceremonie pentru Iulius Filip nu a găsit timp”, a mai precizat jurnalistul.

55 de foşti deţinuţi politic, decorați

Din 2014 şi până în prezent, Preşedintele României a decorat 55 de foşti deţinuţi politic, care au fost lipsiţi de libertate în mod abuziv, fiind închişi în marile închisori comuniste (Gherla, Aiud, Jilava), în lagărele şi coloniile de muncă de pe traseul Canalului Dunăre-Marea Neagră sau din Balta Brăilei, ori au fost deportaţi de autorităţile comuniste.

VEZI ȘI: Ecaterina Andronescu, atacată de Ceaușescu. Reacția liderului politic, martorul cheie care a văzut tot


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel