Gabriel Leş, replică pentru Klaus Iohannis: Nu e capabil de dialog. E uşor să bagi băţul prin gard

Gabriel Les - Klaus Iohannis
Gabriel Les - Klaus Iohannis

Gabriel Leş, ministrul Apărării, răspunde la acuzaţiile lansate de către Klaus Iohannis, cu privire la activitatea MApN şi la programul de înzestrare a armatei. 

Gabriel Leş a răspuns acuzaţiilor şi criticilor aduse de către preşedintele Klaus Iohannis, într-o intervenţie la Antena 3. 

"Permanent informăm CSAT cu privire la programul de înzestrare. Sunt aprobate prin CSAT, dar preşedintele văd că a ales să nu renunţe la modul în care comunică cu Ministerul Apărării Naţionale şi cu Guvernul. Interesant este că domnia sa spune că suntem eficienţi dar vrea să fim mai eficienţi. Cred că e mai uşor să bagi băţul prin gard şi să critici decât să faci ceva.

Dânsul a demonstrat nu o dată că nu este capabil de un dialog şi îşi doreşte doar să capitalizeze electoral. E greşit din mai multe puncte de vedere dar e păcat pentru militarul român care activează în teatrele de operaţii şi pentru armata României. Dânsul alege tot timpul să critice, aşa cum ne-a obişnuit. Mă îndoiesc că vom reuşi vreodată să-l schimbăm pe domnul preşedinte, să-l facem să înţeleagă lucrurile acestea", a declarat ministrul Apărării.

Ce a declarat Klaus Iohannis

"România îşi ia în serios rolul de stat membru NATO, iar eu sunt ferm angajat încă de la începutul mandatului în susţinerea credibilităţii ţării noastre la nivel aliat. Ne respectăm angajamentele asumate în cadrul NATO. Suntem în al treilea an consecutiv în care alocăm 2% din PIB pentru Apărare, în baza acordului politic pe care l-am iniţiat la preluarea mandatului de preşedinte al României, în 2015, dar nu este suficient. Am spus-o şi o repet: atenţionez Guvernul României şi, mai ales, Ministerul Apărării să acţioneze mult mai eficient pentru realizarea programelor esenţiale de achiziţii strategice la care ne-am angajat, astfel încât să fie asigurată cheltuirea completă şi cu folos a sumelor alocate", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, la conferinţa "Întărirea Flancului Estic al NATO: Provocări şi strategii pentru coerenţa măsurilor din regiunea Mării Baltice şi a celor din regiunea Mării Negre".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel