Gabriel Cotabiță, suspus unei intervenții chirurgicale după 11 zile de comă

Gabriel Cotabiță va fi suspus unei intervenții chirurgicale după 11 zile de comă.

La 11 zile de la internarea în Spitalul de Urgenţă Floreasca lui Gabriel Cotabiță i s-ar putea face traheotomie, intervenţie prevăzută de protocoalele medicale, după şapte-zece zile în care un pacient este ventilat mecanic, potrivit unor surse medicale.

Traheotomia este o intervenţie chirurgicală care se face de urgenţă, în cazul disfuncţiei ventilatorii acute, prin obstrucţia căii respiratorii superioare, sau cu indicaţii bine precizate, în afecţiuni care necesită restabilirea unei ventilaţii adecvate.

"Această procedură este trecută în protocoalele terapeutice şi se foloseşte în orice caz în care pacientul stă mai mult pe ventilaţie mecanică sau care urmează să stea o perioadă mai îndelungată conectat la aparate. Traheostoma se montează pentru a proteja traheea, dar şi pentru a elimina secreţiile şi se montează la şapte-zece zile după ce pacientul a fost intubat", au spus surse medicale citate de România TV.

Gabriel Cotabiţă este internat din 8 mai în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, fiind ventilat mecanic, după ce a fost găsit în stop cardio-respirator. Cântăreţul este îngrijit de o echipă multidisciplinară complexă care îl evaluează permanent, în funcţie de starea acestuia fiind luate în discuţie alte posibile investigaţii şi intervenţii.

VEZI ȘI: Radu Banciu: S-ar putea ca Gabriel Cotabiță să mai regrete un pic aceste vorbe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel