Furtună în Thassos, insula grecească preferată de români. A fost întrerupt curentul, iar străzile au fost inundate - Foto

O furtună a măturat insula Thassos, în seara zilei de miercuri, 24 august 2022.

Turiștii români din Thassos au postat pe grupul Forum Thassos, de pe Facebook, imagini și reacții la furtuna ce a lovit insula. 

După o imagine din Skala Potamia (vezi în Galeria foto), aflată lângă Golden Beach, au curs comentariile legate de furtuna din Thassos. ”Și în Limenas am încercat să ies să iau ceva de mâncare și nu am putut. Ploua intens și șiroaie de apă pe străzi. Nu știu ce va fi mâine....” a scris o turistă prezentă pe insulă. Alții s-au arătat mai optimiști și spun că incredibilul va fi văzut în zilele următoare, când va părea că furtuna de astăzi nici nu a avut loc. Vestea bună e că prognoza meteo arată că joi va fi parțial înnorat, iar de vineri soarele își va reintra în drepturi. 

Anterior, un alt turist întreba dacă este undeva pe insulă curent. El este cazat în Golden Beach, de unde a descris situația: ”Noi nu avem nici curent și plouă cu găleata! Au apărut bucăți de lemn în apă și tavernele sunt duse pe apa sâmbetei”. 

În mai multe zone de pe insulă a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică, din cauza furtunii, printre acestea numărându-se Skala Potamia, Golden Beach, Skala Prinos sau Skala Rachoni. 

De asemenea, turiștii din Skala Potamia au vorbit despre inundații. Și nu au fost singurii afectați! Au fost publicate și imagini video pe grupul citat în acest sens (Vezi aici). 

”În Skala Potamia suntem și este inundație…”, ”Limenaria - ni s-a inundat etajul unde stăm, implicit și camera”, ”Am primit alertă pe telefon de Cod Roșu de furtuni” arată doar o parte din comentarii. 

Alertă de fenomene extreme în Grecia. MAE, atenționare de călătorie pentru români

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau care intenționează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul Național de Meteorologie al Greciei (EMY) a emis o avertizare meteo de fenomene extreme, care se pot înregistra în perioada 24-27 august 2022.

Zonele vizate


Fenomenele meteorologice (precipitații abundente, căderi de grindină, vijelii, descărcări electrice) vor putea atinge intensitatea maximă în intervalul 24-25 august 2022, după cum urmează:

Miercuri, 24 august: pot fi afectate partea continentală a R. Elene (inclusiv zona Halkidiki), respectiv insulele din Marea Egee, insula Evia și insulele Sporade (cu excepția arhipelagului Dodecanez);

Joi, 25 august: în prima parte a zilei se vor putea înregistra precipitații abundente, furtuni puternice și căderi de grindină în estul și în centrul regiunii Macedonia, estul regiunii Sterea, insulele Sporade, insula Evia și cele din nord-estul Mării Egee, aria acestor manifestări cuprinzând ulterior întreaga parte continentală a Greciei și insula Creta;

Vineri, 26 august: se preconizează că fenomenele meteo extreme vor continua în toate zonele mai sus menționate, urmând să slăbească progresiv în intensitate începând cu ziua de sâmbătă, 27 august 2022.

Asistență consulară


Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena ‪+302106710035‬ și Consulatului General al României de la Salonic ‪+302310340088‬, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă ‪+306978996222‬ și Consulatului General al României de la Salonic ‪+306946049076‬.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel