Urmărește emisiunea live


Alertă de fenomene extreme în Grecia. MAE, atenționare de călătorie pentru români

MAE, nouă atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia / Foto: Pixabay, de Thanasis P.
MAE, nouă atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia / Foto: Pixabay, de Thanasis P.

MAE a emis o nouă atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau care intenționează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul Național de Meteorologie al Greciei (EMY) a emis o avertizare meteo de fenomene extreme, care se pot înregistra în perioada 24-27 august 2022.

Zonele vizate



Fenomenele meteorologice (precipitații abundente, căderi de grindină, vijelii, descărcări electrice) vor putea atinge intensitatea maximă în intervalul 24-25 august 2022, după cum urmează:

Miercuri, 24 august: pot fi afectate partea continentală a R. Elene (inclusiv zona Halkidiki), respectiv insulele din Marea Egee, insula Evia și insulele Sporade (cu excepția arhipelagului Dodecanez);

Joi, 25 august: în prima parte a zilei se vor putea înregistra precipitații abundente, furtuni puternice și căderi de grindină în estul și în centrul regiunii Macedonia, estul regiunii Sterea, insulele Sporade, insula Evia și cele din nord-estul Mării Egee, aria acestor manifestări cuprinzând ulterior întreaga parte continentală a Greciei și insula Creta;

Vineri, 26 august: se preconizează că fenomenele meteo extreme vor continua în toate zonele mai sus menționate, urmând să slăbească progresiv în intensitate începând cu ziua de sâmbătă, 27 august 2022.

Asistență consulară



Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena ‪+302106710035‬ și Consulatului General al României de la Salonic ‪+302310340088‬, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă ‪+306978996222‬ și Consulatului General al României de la Salonic ‪+306946049076‬.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Șoferii români au terorizat insula Thassos: Unde vă grăbiți? Pleacă plaja, se încălzește berea? Ce vină avem noi că nu știți și nu vreți să vă opriți din fugă?

Aproape încă o tragedie în Thassos! Un șofer din Brașov ar fi depășit linia dublă continuă într-o curbă fără vizibilitate și a fost la un pas să zdrobească o femeie pe scuter.

”Zi de zi văd moartea cu ochii în locul în care acum două săptămâni a murit în accident de scuter un prieten grec!!! ZI DE ZI!!!

Azi iar, și e doar începutul zilei!!! Un brașovean grăbit s-a gândit să facă o depășire în curbă fără vizibilitate, pe linie dublă continuă, la Metalia!!! Eu veneam din față pe scuter.... E modul în care circulăm aici vara fiind practic, rapid și economic! Știu că mereu după colț mă poate aștepta o surpriză pe patru roți care nu ține cont de nimeni și de nimic și sunt preventivă... încetinesc și sper...

Încă tremură carnea pe mine și stau și mă întreb, ca de fiecare dată: UNDE VĂ GRĂBIȚI????? PLEACĂ PLAJĂ??? SE ÎNCĂLZEȘTE  BEREA??? V-A LUAT VÂNTUL PĂLĂRIA??? UNDE VA GRĂBIȚI ȘI NU VA PASĂ DE NIMENI ALTCINEVA DIN TRAFIC???? CE VINĂ AVEM NOI CĂ NU ȘTIȚI ȘI NU VREȚI SĂ VĂ OPRIȚI DIN FUGĂ????

Atât eu, cât și voi, avem O SINGURĂ VIAȚĂ!!! Eu aleg să mi-o trăiesc, iar graba voastră poate să mi-o scurteze pentru că ce??? Pentru că vreți șezlongul din prima linie??? PE BUNE???? E incredibil de multă lume anul acesta pe insula... multe mașini, scutere, motoare, dube, autocare, etc...

Măcar de viața voastră să vă pese dacă nu de a celorlalți din trafic pentru că ce să vezi: oameni sunteți și voi și chiar dacă scăpați dintr-un accident, tot plătiți cumva graba care nu își are sensul!!! RESPECTAȚI REGULILE DE CIRCULAȚIE!!! RESPECTAȚI VIAȚA!!!!... A VOASTRĂ ȘI A NOASTRĂ!!!” arată mesajul postat luni dimineață pe grupul ”Forum Thassos”. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel