Frunzele orhideei s-au îngălbenit și floarea e pe moarte? Grădinarii cu experiență spun cum o puteți salva

Frunzele orhideei s-au îngălbenit și floarea e pe moarte. Grădinarii cu experiență spun cum o puteți salva. Sursa - pixabay.com
Frunzele orhideei s-au îngălbenit și floarea e pe moarte. Grădinarii cu experiență spun cum o puteți salva. Sursa - pixabay.com

Este necesar să aveți grijă de orhidee, altfel floarea capricioasă va începe să se îmbolnăvească și frunzele ei se vor îngălbeni. 

Multe gospodine care au plante de orhidee în casă sunt îngrijorate atunci când frunzele plantei îngălbenesc și cad. Aceste lucru se întâmplă din mai multe motive.

Principalele motive pentru îngălbenirea frunzelor de orhidee sunt următoarele:

îngălbenire naturală;

arsuri pe frunze;

lipsa luminii;

lipsa sau excesul de nutriție.

Trei alimente din bucătărie, un îngrășământ excelent pentru plantele de interior

În primul rând, planta începe să se îngălbenească din cauza căderii naturale a frunzelor. Nu trebuie să vă faceți griji dacă o singură frunză s-a uscat sau îngălbenit. Dacă celelalte frunze sunt în stare normală, atunci, nu este nevoie să vă faceți griji. Aceasta înseamnă că ciclul de viață al acestei frunze pur și simplu s-a încheiat și în locul ei se va forma una nouă.

Nu au nevoie de ghivece mari: 5 plante care iubesc vasele mici

Dacă o frunză de orhidee începe să se îngălbenească de la vârf și nu de la bază, așa cum se întâmplă în condiții normale, înseamnă că planta nu are suficientă lumină. Este necesar să rezolvați imediat această problemă și să mutați orhideea pe un alt pervaz, unde iluminarea este mai puternică. De asemenea, o puteți pune sub o lampă cu LED. Dacă nu veți face acest lucru, tulpina va începe să se întunece și planta poate muri.

Ficusul a rămas fără frunze? Iată cum poate fi salvat

Petele de pe frunze sunt un semn că orhideea a fost arsă. Pata de arsură poate apărea pe plantă din cauza expuneri directe sub razele soarelui, din cauza picăturilor de apă, care au rămas pe plantă după udare, deoarece, sub razele soarelui, acestea funcționează ca niște lentile, dar și din cauza unei lămpi din casă, care este amplasată prea jos. 

Este important să nu confundați arsurile cu ciuperca, care crește pe toată frunza și începe să afecteze orhideea. Cu un tratament adecvat, planta poate fi salvată.

Ai rămas în pană de idei pentru cadourile de Crăciun? Iată 3 plante splendide și ieftine, cu care îți vei impresiona familia și prietenii

Dacă frunzele încep să se îngălbenească și să se înmoaie, înseamnă că orhideea nu primește suficientă lumină. Planta iubește căldura și iubește lumina, care trebuie să fie difuzată pentru a nu dăuna frumuseții exotice. Pentru a organiza o iluminare suficientă, atunci când cumpărați o orhidee este necesar să specificați dacă este tolerantă la umbră sau este iubitoare de lumină.

Motivul pentru îngălbenirea frunzelor orhideei poate fi lipsa sau excesul de nutriție. De exemplu, dacă o floare nu are potasiu sau fier, frunzele devin palide și în cele din urmă mor.

Orhideele sunt plante tropicale elegante și rafinate. Nu trebuie să fii un expert pentru a le crește. Dar este important de știut că orhideele au nevoie de lumină, pentru a crește viguros. Așadar îngrijirea acestor plante nu este foarte complicată, chiar dacă alegerea ghiveciului este cu adevărat fundamentală. 

Pentru orhidee se recomanda cea un vas transparent, deoarece rădăcinile au nevoie de lumină. În plus, ghiveciul transparent ne ajută să verificăm constant starea rădăcinilor și a solului, evitând astfel apa stagnantă care poate provoca boli fungice. Mulți nu știu, dar pentru a avea orhidee sănătoase și viguroase, acesta este ghiveciul potrivit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel