Fructul care te protejează împotriva radiațiilor și nu are efectele adverse ale iodurii de potasiu

Fructul care te protejează împotriva radiațiilor și nu are efectele adverse ale iodurii de potasiu / Foto: Pixabay, de Hanne Hasu
Fructul care te protejează împotriva radiațiilor și nu are efectele adverse ale iodurii de potasiu / Foto: Pixabay, de Hanne Hasu

Află în articol care este fructul ce te protejează împotriva radiațiilor.

Cu toții am aflat deja că iodura de potasiu este folosită în cazul accidentelor nucleare pentru că protejează organismul de iodul radioactiv, dar puțini știu că există și un fruct care poate fi eficient într-un astfel de caz, fără să aibă efectele adverse ale iodurii de potasiu. În plus, poate fi consumat preventiv.

Potrivit unui studiu publicat pe  23 Ianuarie 2017 de către Journal of Radiation Research, pulpa și uleiul de cătină pot proteja organismul împotriva radiațiilor și au efecte benefice chiar și post iradiere.

Pentru  acest experiment, oamenii de știință au folosit șoareci, evident, din cauza faptul că nu puteau pune oamenii în pericol,expunându-i la radiații. Animalele au primit fie cătină, fie ulei de măsline, fie o soluție salină. Apoi au fost expuși la radiații pentru a se vedea care este efectul.

Rezultatele studiului

La aproximativ 72 de ore după ce șoarecii au fost expuși la radiații, oamenii de știință au recoltat țesuturi intestinale. Astfel aceștia au constat în cadrul cercetării că șoarecii care au primit ulei de măsline au trăit 4,5 zile iar cei care au primit cătină au trăit în medie 8 până la 10 zile. De asemenea, șoarecii are au primit cătină a scăzut mult mai puțin în greutate după ce au fost expuși la radiații.

În schimb, grupul care a primit soluție salină a murit din cauza edemului intestinal sever și a necrozei. Astfel, în urma acestui studiu cercetătorii au susținut că pulpa și uleiul de cătină au redus leziunile intestinale induse de radiații. De aici se crede că efectul radiațiilor poate fi diminuat dacă se consumă cătină. Totuși, oamenii de știință spun că sunt necesare studii suplimentare în acest sens.

Un alt studiul al beneficiilor cătinii în cazul radiațiilor, efectuat tot pe șoareci a fost făcut publicat și în The National Center for Biotechnology Information. În cadrul acestuia, s-a constatat că deși pre-tratarea cu ulei de cătină a șoarecilor nu a prevenit moartea acestora din cauza radiațiilor în doze mari, atât uleiul de pulpă de cătină, cât și uleiul de semințe au prelungit timpul de supraviețuire al șoarecilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel