Fotbal: FC Porto, condamnat să plătească despăgubiri clubului Benfica Lisabona

Clubul FC Porto a fost condamnat de o instanţă să plătească despăgubiri de 2 milioane euro grupării Benfica Lisabona, pentru că a divulgat emailuri ale campioanei lusitane ce au adus clubului prejudicii de imagine şi financiare, relatează EFE.

Cazul emailurilor datează din iunie 2017, când oficiali ai lui FC Porto au făcut publice mesajele electronice dintre foşti arbitri şi Pedro Guerra, director la Benfica TV. Oficialii dragonilor au susţinut că aceste mesaje demonstrau existenţa unei presupuse scheme de corupţie în rândul arbitrilor pentru a favoriza clubul din Lisabona, care a ultimii cinci ani a câştigat patru titluri.

Judecătorul a dat însă dreptate Benficăi şi nu a fost de acord cu afirmaţia că această corespondenţă era de interes public. Instanţa a considerat că divulgarea acelor mesaje a prejudiciat actuala campioană lusitană şi a avut ca efect pierderea unor venituri în următorul sezon, evaluate la circa 20 milioane euro. Benfica a solicitat o despăgubire de 17 milioane euro, dar instanţa a redus-o la două milioane euro. FC Porto poate însă face apel la această decizie, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel