Fotbal: Clubul Atalanta Bergamo, amendat cu 10.000 de euro pentru strigăte rasiste ale suporterilor

Clubul Atalanta Bergamo a fost sancţionat cu o amendă de 10.000 de euro pentru strigăte rasiste ale suporterilor săi la adresa unui jucător al Fiorentinei, brazilianul Dalbert, la un meci din Serie A disputat luna trecută, a anunţat, marţi, Liga italiană de fotbal, citată de AFP.

La meciul dintre cele două echipe, din 22 septembrie, fostul jucător al formaţiei franceze Nice s-a plâns arbitrului, care a decis oprirea jocului şi a cerut difuzarea unui mesaj de către crainicul stadionului, însă mesajul a fost întâmpinat cu fluierături şi huiduieli. După trei minute de întrerupere, partida s-a reluat şi gruparea 'viola' a câştigat cu 1-0.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, prezent la Milano pentru ceremonia premiilor The Best, ale forului mondial, a apreciat că situaţia nu s-a 'îmbunătăţit' în Italia şi a îndemnat la 'pedepse clare, la fel ca în Anglia'. 'Nu trebuie să ne fie teamă să condamnăm rasismul, trebuie să-l combatem până la capăt', a adăugat Infantino.

De la debutul sezonului, belgianul Romelu Lukaku (Inter Milano) şi ivorianul Franck Kessie (AC Milan) au fost ţinta scandărilor rasiste, însă nicio o sancţiune nu a fost adoptată, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel