Fotbal: Aleksandr Şprîghin, membru al Comitetului executiv al Federaţiei ruse, suspendat 2 ani de FIFA pentru 'discriminare'

Aleksandr Şprîghin, preşedinte al Asociaţiei suporterilor ruşi şi membru al Comitetului executiv al Federaţiei de fotbal din această ţară, a fost suspendat pe doi ani, vineri, de FIFA fiind acuzat de discriminare, scrie AFP.

Comisia de etică a forului internaţional deschisese o procedură disciplinară contra lui Şprîghin după unele declaraţii ale acestuia făcute pe reţelele de socializare şi în media în perioada 2014-2015 considerat ca având un conţinut discriminatoriu.

Şprîghin nu va mai putea exercita nicio activitate legată de fotbal în plan intern şi internaţional timp de doi ani şi va trebui să achite şi o amendă de 10.000 franci elveţieni.

În iunie anul trecut, Aleksandr Şprîghin anunţa pe reţelele de socializare că i s-a refuzat acordarea unui document care să-i permită accesul pe stadioanele Cupei Mondiale de fotbal găzduite de ţara sa.

Şprîghin, reţinut după violenţele de la Marsilia de la EURO 2016, apoi deportat, menţiona că nu a putut obţine un card special cerut de autorităţile ruse tuturor deţinătorilor de bilete pentru meciuri, aşa-numitul fan ID, care să ateste că posesorul a fost verificat de serviciile de siguranţă şi că este considerat curat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel