Fotbal: Flamengo s-a calificat, după 35 de ani, în semifinalele Cupei Libertadores

Echipa Flamengo Rio de Janeiro s-a calificat, după o pauză de 35 de ani, în semifinalele celei mai importante competiţii rezervate cluburilor de fotbal din America de Sud, Copa Libertadores, în urma rezultatului de egalitate (1-1) înregistrat pe terenul formaţiei Internacional Porto Alegre.

Gazdele au deschis scorul prin Rodrigo Linoso, în minutul 16 al întâlnirii dintre cele două cluburi braziliene, disputată miercuri seara pe arena Beira Rio din Porto Alegre, în faţa 94.614 spectatori. Flamengo a restabilit egalitatea prin Gabriel Barbosa 'Gabrigol', cu un sfert de oră înainte de finalul timpului regulamentar de joc. În meciul tur, disputat în urmă cu o săptămână pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, Flamengo s-a impus cu 2-0, prin 'dubla' lui Bruno Henrique (74, 78). Într-o altă partidă din manşa secundă a sferturilor de finală din Copa Libertadores, echipa argentiniană Boca Juniors a remizat pe teren propriu, scor 0-0, cu formaţia ecuadoriană LDU Quito. Boca a obţinut calificarea în penultimul act graţie victoriei cu 3-0 din meciul tur, disputat în Ecuador.

Flamengo şi Boca Juniors se alătură, astfel, echipei braziliene Gremio Porto Alegre, care s-a calificat marţi în semifinale, după ce a învins în deplasare, cu 2-1, formaţia Palmeiras (în tur 0-1). Joi, la Asuncion, va avea loc ultimul meci din manşa secundă a sferturilor de finală ale Cupei Libertadores, între formaţia paraguayană Cerro Porteno şi echipa argentiniană River Plate, deţinătoarea trofeului (în tur 0-2). În semifinalele programate tur-retur, în luna octombrie, Flamengo o va avea ca adversară pe Gremio, în timp ce Boca Juniors are mari şanse să o înfrunte pe marea sa rivală River Plate, într-o reeditare a finalei de anul trecut a competiţiei, mutată la Madrid după incidentele care au avut loc la Buenos Aires. Finala ediţie 2019 a Cupei Libertadores este programată în data de 23 noiembrie, pe Stadionul Naţional din Santiago de Chile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel