Filmul prinderii lui Cătălin Cherecheș în Germania. Poliția Română, noi informații privind aducerea în țară a acestuia

Inquam Photos / Paul Ursachi
Inquam Photos / Paul Ursachi

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, a vorbit despre aducerea în țară a lui Cătălin Cherecheș.

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, a intervenit telefonic la Antena 3 CNN, miercuri, unde a vorbit despre prinderea lui Cătălin Cherecheș în Germania și procedura de aducere a acestuia în România.

„Urmăritul internațional Cătălin Cherecheș depistat aseară este deja în arest. Astăzi, din datele pe care le deținem, urmează a fi prezentat instanțelor de judecată din Germania pentru confirmarea mandatului. Ceea ce doresc să transmit este că mulțumim atât partenerilor interni, cât și celor externi, care ne-au sprijinit în demersurile de a-l prinde pe acest urmărit internațional.

De asemenea, doresc să subliniez faptul că acesta a fost prins de către polițiștii bavarezi, în urma informațiilor transmise de Poliția Română. În această operațiune au fost angrenate autoritățile din Ungaria, Austria, Germania, dar și Italia“, a precizat Georgian Drăgan.

CITEȘTE ȘI        -        „Favorita“ lui Cherecheș din Primăria Baia Mare. Cât câștigă femeia misterioasă care l-a ajutat să candideze în timp ce era la închisoare / foto

Cum a fost prins Cherecheș

„Din datele transmise de către partenerii din Germania, acesta ar fi încercat să scape de polițiști, aseară, drept pentru care au intervenit prompt, l-au imobilizat și l-au dus la sediul poliției, unde a și fost reținut. Acum se află în arest acolo. Urmează să fie prezentat instanței de judecată pentru confirmarea mandatului și bineînțeles că s-a pus în mișcarea procedura specifică pentru predarea către România.

În momentul în care autoritățile din Germania vor stabili data la care el va fi predat României, o escortă din cadrul Poliției Române se va deplasa acolo pentru a-l prelua, îl va aduce în țară și va fi încarcerat într-un penitenciar pe teritoriul național pentru a executa acea pedeapsă de cinci ani, rămasă definitivă prin hotărâre judecătorească“, a conchis Georgian Drăgan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel