Filarmonica de Stat Sibiu dă tonul pentru revenirea la viața culturală

Vineri, 15 mai ora 12.00, Filarmonica de Stat Sibiu va fi prima instituție de spectacole care va da tonul unui exercițiu de revenire la viața culturală a orașului, în contextul distanțării sociale.

Astfel, o parte dintre membrii orchestrei vor oferi un concert fără public, pentru ca în oraș să se audă din nou muzica instrumentelor, iar trecătorii să se poată bucura de sunete și atmosfera orașului într-un mod responsabil.

"Muzicienii vor fi dispusi în mai multe puncte exterioare ale Sălii Thalia, în scopul de a evita orice formă de aglomerare, a spus Cristian Lupeș, Directorul Filarmonicii de Stat Sibiu.

"Ne dorim pur și simplu să cântăm din nou, iar acest concert de vineri la ora 12 va fi un tribut adus bucuriei de a trăi, purtând permanent în minte regulile noii conviețuiri comunitare, cauzate de pericolului Covid -19", a mai adaugat el.

Concertul fără public în aer liber face parte dintr-o campanie de conștientizare a importanței regulilor de conduită civică în perioada pandemiei, inițiată de Filarmonica de Stat Sibiu, din respect și grijă pentru publicul spectator.

Vizualurile campaniei ilustrează diverse personaltăți cunoscute în întreaga lume, care pooartă măști, însoțite de citate celebre care le aparțin.

"Am gasit la Ballansportswear, partenerii nostri in acest proiect, o mare deschidere spre creativitate, inovație și promovare a unei atitudini civice", a mai spus Lupeș cu privire la execuția conceptului campaniei.

Astfel, fabrica din Mârșa va produce pentru acest eveniment steaguri și tricouri care vor prelua conceptul grafic dezvoltat de artista vizuală Loredana Bulgaru, dar și măști de protecție asemănătoare celor purtate de personalitățile campaniei.

Transmisiunea live va fi asigurată pe pagina www.livestreamromania.ro si www.filarmonicasibiu.ro, dar si pe Radio Romaniia Cultural si Radio Romania Muzical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel