Fiica lui Bruce Lee denunţă portretul făcut tatălui ei în noul film regizat de Tarantino

Shannon Lee, fiica maestrului de arte marţiale Bruce Lee, l-a criticat pe regizorul Quentin Tarantino pentru portretul făcut tatălui ei îl filmul "Once Upon a Time... in Hollywood", relatează EFE. 

Într-un articol publicat miercuri de revista Variety, Shannon Lee a pus la îndoială faptul că Tarantino ar fi cu adevărat un admirator al lui Bruce Lee, asigurând că filmul "Once Upon a Time... in Hollywood" nu face altceva decât să continue discriminarea cu care tatăl ei s-a confruntat de-al lungul carierei sale. 

"Mereu am suspectat că Tarantino este un fan al genului kung-fu şi al luptelor marţiale stilizate, lucruri pe care tatăl meu desigur că le-a practicat. Însă, dacă Tarantino ştie cu adevărat ceva despre Bruce Lee ca fiinţă umană, dacă într-adevăr era interesat să ştie cum era ca om, dacă l-a admirat vreodată pe Bruce Lee ca persoană, nu am suficiente dovezi care să susţină acest lucru", a spus ea. 

Shannon Lee a precizat că Bruce Lee a fost în mod constant marginalizat şi tratat ca un personaj secundar de industria de la Hollywood, dominată de persoane caucaziene. "Acelaşi lucru l-a făcut şi Quentin Tarantino în filmul său. Portretul făcut de acest film nu îl reprezintă cu siguranţă pe tatăl meu", a adăugat ea. 

Bruce Lee apare ca un personaj secundar şi anecdotic în "Once Upon a Time... in Hollywood", lansat săptămâna trecută în cinematografele din Statele Unite, cu Leonardo DiCaprio, Brad Pitt şi Margot Robbie ca protagonişti, şi care oferă spectatorilor o incursiune nostalgică şi uşor critică în universul cinematografiei anilor 1960. 

Interpretat de Mike Moh, Bruce Lee are în "Once Upon a Time... in Hollywood" atitudinea unui fanfaron arogant care pune mare preţ pe talentul său în artele marţiale. În drumul său, el se întâlneşte cu un bărbat care asigură dublura unor actori în filme de acţiune, Cliff Booth (Brad Pitt), pe care îl provoacă în două scene de luptă: în prima câştigă Bruce Lee, dar în a doua starul asiatic suferă un accident de maşină, iar înfruntarea se termină înainte de a fi încheiată. 

"Înţeleg că a vrut să facă din personajul lui Brad Pitt un tip super tare, care putea să-l bată pe Bruce Lee, a spus Shannon Lee. "Dar nu era nevoie să fie reprezentat aşa cum Hollywood-ul alb l-a tratat când era în viaţă", a adăugat ea. "A fost cu adevărat deranjant să mă aşez pe scaun la cinematograf şi să-i aud pe oamenii din jur râzând de tatăl meu", a încheiat fiica lui Bruce Lee. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel