Urmărește emisiunea live


Festival de Dramaturgie Contemporană la Brașov

Ediția a XXVIII-a a Festivalului de Dramaturgie Contemporană, organizat de Teatrul “Sică Alexandrescu” Brașov, va avea loc anul acesta pe parcursul a 10 zile, în perioada 10 – 19 noiembrie 2017. Începând cu acestă ediție, evenimentul de tradiție organizat de instituția noastră împreună cu Primăria Municipiului Brașov, propune publicului o nouă abordare.

Teatre de renume din Republica Moldova, Marea Britanie, Ungaria și Franța au acceptat invitația de participare la acest festival, transformând-ul într-o manifestare multiculturală.

Ne dorim ca acest festival să crească în fiecare an și să ajungă recunoscut pe piața culturală de artă și de activități de gen festivalier, intrând într-un circuit de comunicare și schimburi culturale la nivel internațional. Anul acesta, competiția va fi apreciată valoric de un juriu format din trei membri, personalități marcante ale lumii teatrale, cu cariere universitare în învățământul teatral. Este vorba despre eseistul, teatrologul și criticul literar, doamna Doina Modola, regizorul și scenaristul de teatru și film, Alexa Visarion și actorul Mircea Rusu; un juriu care emană maturitate artistică și discernământ teatral. 

La această ediție ne axăm pe dezvoltarea multiculturală a teatrului brașovean și sperăm la deschiderea pe care ne-o oferă cunoașterea stilurilor de joc și a expresiilor scenice moderne care se dezvoltă acum în spațiul comunitar european. Ținta acestei ediții a festivalului este o unitate în diversitate cultural-teatrală, pentru beneficiul comunității brașovene și dedicată publicului său fidel.

Este o sărbătoare a teatrului și a orașului în care, prin expresie artistică, Teatrul “Sică Alexandrescu” va deveni, pentru zece zile, un pol de exprimare teatrală și o expresie a cosmopolitismului său cultural, tradiție pe care o are urbea însăși.

Sprijinul financiar acordat festivalului, ca subvenție de către municipalitate, prin Consiliul Local Brașov, a dovedit, dacă mai era nevoie, o totală înțelegere a importanței acestui eveniment teatral pentru viața culturală a orașului și a actului artistic, a declarant Dan Cogălniceanu, directorul festivalului.

Consultați AICI programul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel