EXCLUSIV  Fenomen TERIBIL în timpul stării de urgenţă. Ana Măiţă: Sunt peste 14.000 afectaţi! Îi rog să iasă în față și să discute problema

Ana Maiță
Ana Maiță

Ana Măiţă, preşedintele Asociaţiei "Mame pentru mame", atrage atenţia asupra unui fenomen îngrijorător care se petrece în România în timpul stării de urgenţă.  

Ana Măiţă a vorbit, în cadrul dezbaterii online  „Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile”, organizată de DC Media Group despre un fenomel îngrijorător care se petrece în perioada de stare de urgenţă, şi anume faptul că foarte mulţi copii nu mai sunt duşi la medic pentru vaccinare, fiind întreruptă schema de imunizare. 

"Ce aş vrea să transmit este un semnal mare de alarmă, în această perioadă, pentru că noi suntem în comunicare directă cu părinţii pe toate canalele posibile – şi telefonic şi pe Facebook sau mail – semnal de alarmă dat de faptul că există un fenomen foarte îngrijorător chiar în această stare de urgenţă în care ne aflăm. Şi aici mă refer la nivelul foarte mare de neprezentare a copiilor la vaccinare, conform schemei de de imunizare prevăzută în planul naţional. Avem peste 14.000 de copii care nu primit doza de ROR, un vaccin extrem de important.

Înţeleg, evident, raţiunile pentru care acel grup de specialişti care a luat măsurile privind starea de urgenţă a sfătuit populaţia să nu se prezinte la cabinetele medicale sau în spitale decât pentru acte medicale urgente, dar vaccinarea este foarte importantă. Şi aici o să mă refer ce au spus specialiştii înaintea mea, şi anume că prin vaccinarea conform planului de vaccinare se realizează acea cortină de protecţie. Rog specialiştii care se află în funcţii de conducere să ia în discuţie această problemă, să iasă cât de curând cu noi indicaţii către populaţie şi către medici şi să întocmească un plan solid de recuperare a schemelor vaccinale care au fost disturbate de starea de urgenţă", a declarat Ana Măiţă.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel