FED CUP. Andreea Mitu - Eugenie Bouchard. VICTORIE FABULOASĂ

Echipa feminină de tenis a României conduce Canada cu scorul de 2-1, după victoria reușită de Andreea Mitu în fața numărului 7 mondial, Eugenie Bouchard, cu 4-6, 6-4, 6-1, duminică, la Montreal, în meciul de baraj pentru Grupa Mondială a Fed Cup.

Mitu, numărul 104 mondial, a reușit cea mai mare victorie a carierei sale, și a adus un punct foarte important echipei noastre, care poate fi decisiv pentru soarta confruntării. Bouchard a pierdut ambele partide din această confruntare, după ce sâmbătă a fost întrecută de Alexandra Dulgheru cu 6-4, 6-4.

Andreea Mitu a înlocuit-o forțat pe Irina Begu, accidentată în timpul meciul de sâmbătă cu Francoise Abanda, însă a făcut un meci perfect, câștigând împotriva tuturor calculelor, după o oră și 58 de minute.

În primul set cele două jucătoare au mers cu serviciul până la 3-2, când Bouchard a reușit break-ul, dar Mitu a replicat imediat, egalând la 4-4. Bouchard a preluat conducerea cu 5-4, iar apoi a reușit să își adjudece setul pe serviciul româncei, cu 6-4, după 40 de minute.

Mitu a început excelent manșa secundă și a condus cu 2-0, Bouchard a revenit și a egalat, a condus cu 3-2 și 4-3, dar Andreea a jucat din ce în ce mai bine, cu tot mai multă încredere, a egalat (4-4), a reușit un break pentru 5-4, și a luat setul cu 6-4, după ce a salvat patru mingi de 5-5.

În decisiv, Andreea Mitu s-a desprins la 2-0, Bouchard a reușit să își ia o dată serviciul, după care au urmat două ghemuri albe pentru jucătoarea noastră, care a încheiat setul cu un sec 6-1.

Mitu a reușit cinci ași în acest meci (Bouchard doar unul), a comis 7 duble greșeli (Bouchard 8), a fost net superioară la loviturile directe câștigătoare (31-12), comițând și mai multe erori neforțate (36-28).

România mai are nevoie de un singur punct din cele două meciuri rămase de disputat, Alexandra Dulgheru — Francoise Abanda și cel de dublu, Gabriela Dabrowski/Sharon Fichman — Andreea Mitu/Raluca Olaru, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel