Fauci plănuiește să se pensioneze până la sfârșitul mandatului actual al lui Biden

Dr. Anthony Fauci plănuiește să se pensioneze până la sfârșitul mandatului actual al președintelui Joe Biden, a declarat, luni, pentru CNN, principalul expert în boli infecțioase al SUA.

Fauci a spus că în prezent nu are în vedere o anumită dată de pensionare și nici nu a început procesul în această direcție.

„Am spus asta de mult timp”, a declarat Fauci despre planurile sale de a părăsi guvernul înainte de sfârșitul actualului mandat al lui Biden, care se încheie în ianuarie 2025.

„Până când ajungem la sfârșitul primului mandat al lui Biden, foarte probabil (mă voi retrage)”, a spus Fauci.

Politico a publicat luni un interviu cu Fauci în care acesta a transmis că nu se așteaptă să rămână în guvern până când coronavirusul nu va fi eradicat, pentru că „vom trăi cu virusul” în anii următori.

Fauci este în prezent consilierul medical șef al lui Biden și a fost director al Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase al SUA vreme de zeci de ani.

La 81 de ani, Fauci a servit mai mult de cinci decenii sub șapte președinți, sfătuind fiecare președinte american de la Ronald Reagan încoace.

Expertul Casei Albe în boli infecțioase, dr. Fauci, spune: Nu există nicio șansă să eliminăm virusul COVID

Dr. Anthony Fauci a spus că nu există ”nicio șansă” pentru a elimina SARS-CoV-2, sindromul respirator care provoacă COVID-19.

Într-o sesiune de întrebări și răspunsuri cu USA TODAY Network-Tennessee, consilierul principal pentru pandemie al administrației Biden a spus: ”Nu există nicio șansă să eliminăm SARS-CoV-2, sindromul respirator care provoacă COVID-19”, potrivit News Week.

Fauci, care ocupă și funcția director al Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase (NIAID), care a consiliat șapte președinți cu privire la problemele de sănătate internă și globală, a adăugat: ”Când ești vaccinat împotriva rujeolei, durabilitatea protecției este de obicei pe tot parcursul vieții- același lucru este valabil și pentru poliomielită. Și avem o acceptare universală a vaccinărilor împotriva rujeolei și poliomielitei. Durabilitatea protecției vaccinării împotriva SARS-CoV-2 nu este foarte lungă. Și avem o situație în care avem o mulțime de oameni care nu doresc să se vaccineze”.

Comentariile lui Fauci despre vaccinare reflectă predicțiile pe care le-a făcut recent într-o lucrare publicată în Journal of Infectious Diseases, în care a indicat că imunitatea de turmă care protejează împotriva unui virus ar putea să nu funcționeze pentru COVID.

Autorii acelui studiu, inclusiv cercetătorii Fauci și NIAID David M. Morens și Gregory K. Folkers, au spus că utilizarea pe scară largă a intervențiilor de sănătate publică disponibile în prezent pentru prevenirea și controlul COVID ar trebui să permită reluarea majorității activităților din viața de zi cu zi cu perturbări minime.

Potrivit unui raport al New York Times, cazurile de virus au început să crească în SUA, după o scădere bruscă, după atingerea vârfului în ianuarie 2022.

Au crescut cu 49% din 7 aprilie. Media zilnică a cazurilor din țară a fost raportată la peste 39.000 pe 19 aprilie, încă cu mult sub vârful de aproximativ 805.000 de cazuri zilnice la mijlocul lunii ianuarie.

La data de 20 aprilie, 66% din populația SUA era complet vaccinată, 77% dintre americani primind cel puțin o doză de vaccin COVID.

Decesele legate de COVID în SUA au continuat să scadă, raportul publicat de New York Times raportând o medie de 386 de decese pe zi în întreaga țară. Aceasta reprezintă puțin peste un deces la un milion de oameni.

Epidemiologul a mai spus că nu este încă clar dacă COVID va deveni un virus sezonier precum gripa: ”Nu pot garanta asta pentru că nu avem zeci de ani de experiență cu acest virus. Dar  este foarte probabil să fie așa”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel