Există burger, cârnați și salam de post, dar avem un aliment care nu poate fi înlocuit total de nicio formulă vegetală. Atât e de perfect!

salam
salam

Peste tot vedem: maioneză de post, burger, șnițel, cârnați și salam vegetale, dar există un aliment atât de perfect încât nu poate fi înlocuit cu nimic vegetal, deși s-au tot făcut încercări.

În ultimii ani s-a înregistrat o explozie a disponibilității alternativelor de ouă. Cu toate acestea, în ciuda anilor de cercetări și a eforturilor combinate ale sutelor de bucătari, oameni de știință și inventatori, nu a fost creat un singur produs care să poată înlocui oul.

„Trebuie să ne adaptăm formula oului vegan, în funcție de hrana pe care dorim să o facem”, spune Fatma Boukid, tehnolog alimentar la Institutul de Cercetare și Tehnologie Agroalimentară din Spania. „Ai nevoie de diferite ingrediente pentru a înlocui oul în maioneză, respectiv în brutărie, de exemplu”, a completat el.

Pe piață, inclusiv în România, pot fi găsiți tot felul de înlocuitori pentru ouă, așa numitele ouă vegane.

De exemplu, există un produs care se cheamă „Înlocuitor Vegan pentru Ouă, Fără Gluten, Cultured Foods-Veggs”. Înlocuitorul Vegan pentru ouă este ingredientul perfect pentru rețetele vegane, în care oul este element de legătură. Se poate folosi la prepararea prăjiturilor, brioșelor, clătitelor, gofrelor, chifteluțelor, burgerilor, pastelor și a multor altor preparate, fiind gata în doar trei minute.

Un pachet conține 102gr Înlocuitor Vegan pentru ouă, echivalentul la 32 de ouă.

-Ingrediente: făină din tapioca, amidon din cartofi, coji de psyllium, inulină (fibră din rădăcina de cicoare), agent de îngroșare, guma de guar, sare de Himalaya neagră, coloranți naturali: carotenoide. Guma de guar este o pudră total naturală, obținuta din păstai de Guar uscate.

-Valori nutritionale per 100 gr/ per 3,2 gr: Valoare energetică 1264kj/ 301kcal 38 kj / 9kcal, Lipide 1,4 gr / 0 gr., dintre care acizi grași saturați 0,3 gr./ 0 gr., Glucide 56 gr./ 1,7 gr., dintre care zaharuri 2,3 gr./ 0 gr., Fibre 27 gr./ 0,8 gr., Proteină 2,8 gr./ <0,05 gr., Sare 1,9 gr. /0,06 gr.

Mod de preparare: Puneți, într-un bol, două linguri mari de apă și adăugați o linguriță de pudră vEGGs, omogenizându-le foarte bine. Lăsați preparatul deoparte pentru trei minute și compoziția este gata. Se poate folosi în orice fel de rețete, ca înlocuitor pentru ou.

Alt produs care spune că înlocuiește oul este „Înlocuitor vegetal ouă 1kg - FITO FITT”.

„Produs din făinuri de legume, amidonuri și condimente, produsul este un înlocuitor modern al ouălor. Produsul este lipsit de alergeni, este vegan, ingredientele utilizate nu prezintă pericolul de a fi produse din cereale. Considerăm că, prin conținutul de proteine, fibre și elemente minerale este superior ouălor”, spune producătorul.

Ouăle vegane de astăzi pot fi mai puțin versatile decât cele care provin de la păsări. În orice caz, un lucru e sigur: nu veți putea fierbe un ou vegan. Aceste ouă vegane sunt folosite, mai mult, ca element de legare atunci când faceți diverse preparate. Nu putem vorbi de ou vegan fiert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel