Exercițiile prin care poți scăpa de durerea de cap

Durerea de cap este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate pe care medicii și alți profesioniști din domeniul sănătății le tratează în întreaga lume.

Deși mulți oameni descriu toate durerile de cap moderate până la severe ca fiind "migrene", există criterii specifice folosite pentru identificarea migrenei, tensiunii și a altor tipuri de cefalee mai puțin frecvente. În România, studiile arată că durerea de cap este cea mai frecventă formă de durere, afectând 83% dintre români.

În opinia hipnoterapeutului Eugen Popa, atunci când simțim o presiune puternică sau o durere de cap, poate fi dificil să ne dăm seama dacă este o suferință obișnuită sau una severă. Diferențierea durerii de cap moderate de o migrenă și viceversa este însă foarte importantă, deoarece poate preveni intensificarea durerii cât și posibilitatea provocării altor complicații.

Exercițiu pentru controlul durerii de cap

1. Identifică locul exact unde este durerea. Exact locul, la milimetru.

2. Ce culoare are?

3. Ce formă și dimensiune?

4. Cum se mișcă sau în ce sens?

Începe apoi să modifici fiecare dintre aceste elemente și astfel modifici senzația, pas cu pas. Începi cu culoarea, apoi forma și dimensiunea, apoi sensul și viteza de mișcare.

Specialiștii spun că un masaj în zona tâmplelor, a gâtului și a cefei, timp de câteva minute, ar putea ajuta imediat la oprirea durerii de cap. De asemenea, este recomandat să vă întindeți în pat pentru câteva minute, dar și să consumați o cantitate suficientă de apă, durerea de cap fiind o cauză frecventă în urma deshidratării. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel