Eurovision 2017. Florin Chilian dezvăluie piesa: Muzica e un limbaj universal

Artistul Florin Chilian a publicat pe contul său de youtube melodia cu care participă în acest an la preselecția pentru Eurovision 2017. Piesa este o creație originală, în limba română, iar Chilian argumentează necesitatea ca astfel de melodii să meargă mai departe și să reprezinte România. 

"Colt de Lup.

Unii spun ca piesa nu va fi inteleasa de catre straini. Asta este grija lor: Cum ne inteleg, cum ne percep altii! Nimeni nu stiie ca Eurovisionul este un concurs de creatie, de compozitie si NU un concurs al show-ului.

La creatie noi romanii am stat mereu foarte bine numai ca mereu a trebuit ca strainii sa vada asta, sa ne fure creatiile, sa si le insuseasca pentru ca mai apoi sa ne revendicam si noi dreptul asupra propriilor creatii originale. Aici este un nou stil muzical pe plan mondial, o alta muzica cu totul.

Muzica in sine este un limbaj universal, cu atat mai mult ce se aude aici nu are nevoie de "traducere" in nici o limba oficiala de pe pamant. Cu toate astea, piesa Nu este facuta pentru straini ci pentru romanii, cei care stam mereu in genunchi in fata strainilor.

Este o piesa scrisa pentru noi, pentru romani dar: Noi romanii nu putem asculta muzica. Nu o mai putem vedea de multa vreme si nu mai intelegem muzica decat daca este o piesa romaneasca cantata in limba engleza, eventual cu muzica furata de la straini sau "impumutata" de la acestia.

Noi trebuie sa visam sa fim ca ei daca vrem sa ne placa ceva care este profund romanesc, cu adevarat al nostru. Din genunchi nu poti auzi piesa asta cantata in limba romana. In fata noastra noi insine asezam mereu strainii si din genunchi nu le ajungem cu nasul decat la cur in cea mai fericita postura. Alta "muzica" iese pe acolo. Acea "muzica" ne-am invatat sa ascultam. Acea 'muzica' traim, respiram si ascultam," spune Florin Chilian. 

Iată piesa:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel