Eurovision 2015. Mihai Popescu, pronostic: Voltaj are șanse mari în finală - EXCLUSIV

Mihai Cosmin Popescu, jurnalist cu vastă experiență în lumea muzicii, a vorbit pentru DC News despre Eurovision și despre șansele trupei Voltaj în marea finală care va avea loc sâmbătă la Viena.

 

Întrebat ce șanse are trupa Voltaj în marea finală Eurovision 2015, Mihai Cosmin Popescu, ziaristul de la Radio România Actualități, ne-a spus: "Mari. Îmi place piesa și eram convins că va trece de semifinală. Voltaj are o piesă foarte bună, iar interpretarea este pe măsură. Mi s-a părut că a avut emoții, dar nu trebuie să aibă emoții pentru că Voltaj are o experiență mare, iar Călin Goia are o voce foarte bună. Îi văd în primii cinci".

Două posibilități pentru România

În ultimii ani, Eurovision a demonstrat un lucru: melodiile contează mai puțin, important fiind mai degrabă votul geopolitic. Vecinii se votează între ei, statele cu afinități sau trecut comun își acordă reciproc puncte, iar talentul este lăsat în plan secund. Mihai Cosmin Popescu a spus că, în opinia sa, sunt două variante pentru România: fie să se retragă o perioadă din concurs, fie să trimită tineri care încă nu și-au făcut un nume în muzică.

"Interesul meu a scăzut foarte mult pentru acest concurs din cauza aranjamentelor care sunt acolo. Să nu uităm că se votează geopolitic, iar muzica și calitatea nu primează. După părerea mea, România ar avea două variante: fie să se retragă o perioadă, fie să trimită tineri. Eu văd acest concurs mai mult pentru tineri. Să nu uităm cazul lui Mihai Trăistariu care a obținut locul patru la Eurovision. Ar trebui ca tinerii să fie promovați. În general, țările participante trimit nume necunoscute în concurs. Este trist că un concurs foarte frumos, cu o tradiție îndelungată, a devenit un aranjament, o chestiune geopolitică, care implică foarte mulți bani. Organizările sunt foarte frumoase, dar costă mult. Sunt organizări foarte frumoase, dar muzica și creația sunt lăsate pe planul secund. Contează multe lucruri, dar muzica trebuie să primeze", a mai spus Mihai Cosmin Popescu pentru DC News.

VEZI ȘI: EUROVISION 2015, CÂȘTIGĂTORI a doua SEMIFINALĂ

Trupa Voltaj, reprezentanta României, s-a calificat în finala Eurovision 2015, care va avea loc sâmbătă, după ce a trecut, marţi seară, de prima semifinală, care s-a desfăşurat pe scena Wiener Stadhalle, din capitala Austriei.

Piesa cu care a concurat trupa Voltaj, "De la capăt/ All Over Again", are muzica creată de Călin Goia, Gabriel Constantin, Adrian Cristescu, Paduraru Silviu-Marian, Alstani Victor-Răzvan, şi versurile compuse de Călin Goia, Gabriel Constantin, Adrian Cristescu, Paduraru Silviu-Marian, Alstani Victor-Răzvan, Monica-Ana Stevens şi Andrei-Mădălin Leonte. Piesa, care face parte dintr-o campanie, trage un semnal de alarmă asupra situaţiei tuturor copiilor lăsaţi în urmă de părinţii plecaţi la muncă în străinătate.

VEZI ȘI: EUROVISION 2015. Mihai Trăistariu, analiză prima semifinală EUROVISION 2015

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel