Erdogan supărat pe Macron în privința NATO

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a calificat miercuri 'inacceptabile' afirmaţiile despre NATO făcute de omologul său francez, Emmanuel Macron, care a apreciat că Alianţa Nord-Atlantică se află în 'moarte cerebrală' şi a deplâns atitudinea Turciei în Siria, notează AFP.

  Recep Tayyip Erdogan a fost 'foarte decepţionat' de comentariile Franţei în legătură cu NATO, a declarat Donald Trump din Biroul Oval.

Inacceptabilă atitudinea lui Macron


'Cred că preşedintelui (turc) nu i-au plăcut afirmaţiile şi că multă lume a avut aceeaşi reacţie', a continuat liderul de la Casa Albă. 'Inacceptabil', a adăugat simplu preşedintele Turciei, aflat alături şi ale cărui afirmaţii au fost traduse de un interpret.


Aplicarea articolului 5 al NATO în pericol



'Nu există nicio coordonare a deciziei strategice a SUA cu partenerii din NATO şi asistăm la o agresiune desfăşurată de un alt partener din NATO, Turcia, într-o zonă unde sunt în joc interesele noastre, fără coordonare. Ceea ce se întâmplă este o problemă enormă pentru NATO', a susţinut şeful statului francez, într-un interviu publicat joi de săptămânalul britanic The Economist, referitor la intervenţia militară turcă în Siria.

În aceste condiţii, Emmanuel Macron a pus sub semnul întrebării viitorul articolului 5 al Tratatului Nord-Atlantic, care prevede o solidaritate militară între membrii Alianţei dacă vreunul dintre ei este atacat. 'Ce va însemna articolul 5 mâine? Dacă regimul lui Bashar Al-Assad decide să răspundă Turciei, asta înseamnă că noi ne vom implica? Este o întrebare reală', a spus preşedintele francez, conform AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel