Erdoğan acuză SUA că sprijină teroriștii din Irak

Erdoğan acuză SUA că sprijină teroriștii din Irak
Erdoğan acuză SUA că sprijină teroriștii din Irak

Recep Tayyip Erdoğan, președintele Turciei, acuză Statele Unite ale Americii că sprijină terorismul din Irak.

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a acuzat Statele Unite că sprijină grupurile armate kurde despre care Ankara spune că au executat 13 turci în nordul Irakului. Ulterior, acesta a vorbit despre declarația SUA de condamnare a evenimentului: "Declarația făcută de Statele Unite este o farsă. Ați spus că nu sprijiniți teroriștii, de fapt, când sunteți de partea lor și în spatele lor", a spus Erdoğan.

În această lună, Turcia a lansat o operațiune militară împotriva bazelor în afara legii ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) din nordul Irakului, despre care Erdoğan a declarat că a fost concepută parțial pentru a elibera cei 13 ostatici. Cel puțin 48 de membri ai grupului armat kurd au fost de asemenea uciși în timpul operațiunii, potrivit ministrului apărării al Turciei (vezi AICI).

De asemenea, Turcia a fost critică față de sprijinul SUA acordat rebelilor kurzi din Siria, cunoscut sub numele de Unități de Protecție a Poporului sau YPG, despre care Ankara spune că este o ramură a Partidului Muncitorilor din Kurdistan.

Departamentul de Stat al SUA a declarat duminică că „deplânge moartea cetățenilor turci”, dar așteaptă confirmarea suplimentară a faptului că relatarea Ankarei despre moartea celor 13 bărbați este adevărată. În același timp, Ministerul de Externe al Turciei l-a convocat  pe ambasadorul SUA la Ankara pentru a transmite „în cei mai puternici termeni” reacția Turciei la declarația SUA, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel