EXCLUSIV  Efect NEAŞTEPTAT al construirii de autostrăzi. Ciprian Ene: Se întâmplă în Ungaria. România nu oferă aşa ceva

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Campionul la pescuit Ciprian Ene a vorbit despre modul în care construirea de autostrăzi a influenţat, indirect, turismul şi pescuitul din Ungaria. 

Campionul la pescuit Ciprian Ene a vorbit despre modul în care marile proiecte de infrastructură rutieră realizate în Ungaria au avut efecte benefice asupra pescuitului şi a turismului. Foarte mulţi pescari merg periodic în Ungaria la pescuit, graţie bălţilor care s-au amenajat în excavaţiile rămase în urma balastierelor care au exploatat agregate pentru construirea de autostrăzi. 

"Pentru că ungurii au sensibil mai multe autostrăzi decât noi, au avut nevoie de nisip, de piatră, au avut multe balastiere. În Ungaria, ca şi în România, după terminarea exploatării balastierelor, acestea trebuie introduse fie în circuitul piscicol, fie să fie renaturalizate. Toţi ungurii au ales să introducă în circuitul piscicol, le-au populat cu peşti, nimeni nu i-a furat de acolo ca să-i mănânce, există peşti mari, ceea ce face ca numărul de turişti din domeniu, de pescari, să fie destul de mare. Eu şi echipa din care fac parte mergem de două ori pe an la pescuit în Ungaria; din păcate nu ştiu şi unguri care să vină măcar o dată pe an la pescuit în România, poate în deltă, dar lacurile nu oferă, din păcate, mare lucru.

În vestul Europei se întâmplă la fel, lumea exploatează lacurile, există peşti mari, mulţi, se prinde peşte pe Dunăre peste tot, mai puţin în România, unde se prinde puţin, din cauză că braconajul e în floare", a declarat Ciprian Ene.

VIDEO:

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel