Educația sexuală în școli. Masturbarea timpurie la copiii de 0-4 ani, prima experiență sexuală la 9-12 ani

foto pixabay
foto pixabay

Educația sexuală în școli vine cu unele informații despre viața sexuală neașteptate pentru copii abia născuți, de exemplu, dacă ne uităm la categoria 0 - 4 ani. Situația nu este diferită nici la următoarele categorii de vârstă. 

Recomandările OMS pentru Europa, privind educația sexuală în școli, pe care se va baza și educația sexuală în școlile din România, fiind un cadru pentru factorii de decizie politică din Europa, sunt unele surprinzătoare dacă ne uităm la categoria de vârstă. 

Astfel, conform citării făcute de către jurnalista Oana Zamfir, la Antena 3, în emisiunea ”Obiectiv”, iată ce vor învăța copiii, începând de la categoria de vârstă 0-4 ani: 

”Copii 0 - 4 ani: bucuria și plăcerea de a atinge propriul corp, masturbarea timpurie, descoperirea corpului și a organelor genitale proprii, plăcerea apropierii fizice- parte normală în viața fiecărui om, tandrețea și apropierea fizică- modalitate de exprimare a dragostei și afecțiunii. 

Copii 4 - 6 ani: bucuria și plăcerea de a atinge propriul corp, masturbarea timpurie, consolidarea identității de gen, învățat să vorbească despre aspecte privind sexualitatea. 

Copii 6 - 9 ani: dragoste, îndrăgostire, tandrețe, sexul pe Internet, bucuria și plăcerea de a atinge propriul corp (masturbarea, auto-stimularea). 

Copii 9 - 12 ani: prima experiență sexuală, orientarea sexuală, comportamentul sexual al tinerilor, dragoste, îndrăgostire, plăcere, masturbare, orgasm, diferențe între identitatea de gen și sexul biologic. 

Copii 12 - 15 ani: așteptările de rol și comportamentele de rol în legătură cu excitația sexuală și diferențele de gen, identitatea de gen și orientarea sexuală, modul în care să se bucure de sexualitate în mod corespunzător, prima experiență sexuală, plăcere, masturbare, orgasm.”

DCNews a realizat un sondaj cu privire la educația sexuală în școli. Puteți vota AICI. Un vot va fi dat și în Senat, de la ora 17:00. 

Dan Barna: Himere medievale ale părinților

”Trebuie să ne gândim la copii și nu la himerele medievale ale părinților. Copiilor sunt viitorul acestei țări, iar cei care trăiesc încă în Evul Mediu pot să-și asume lucrul ăsta, dar să-și asume retragerea copilului, nu statul să vină să spună copiii au dreptul la educație sexuală și doar părinții cărora le pasă de cu adevărat de copii pot să-și ducă copiii la oră.” spunea Dan Barna. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel