EXCLUSIV  Dr. Rafila, după un episod revoltător legat de Institutul Cantacuzino: DECIZIE incorectă!

Prof. Dr. Alexandru Rafila, în cadrul unui interviu la DCNews, a adus aminte despre o situație ce are legătură cu Institutul Cantacuzino.

„Am reușit să facem funcțional foarte rapid sistemul de sănătate publică, care, în 2009, era mult mai bine structurat decât este acum. Pe vremea aia, chiar și Direcțiile de Sănătate Publică erau exclusiv conduse numai de către medici, cu o singură excepție.

Mai mult, aveam atunci funcțional și Institutul Cantacuzino, care a reușit, într-un timp foarte scurt, să producă vaccinul pandemic. Ce a fost o ironie a sorții care arată o ipocrizie a unor persoane... Institutul, atunci, a produs în jur de 5 milioane de doze de vaccin, aproape 3 milioane s-au utilizat în România. S-a donat și către Republica Moldova o anumită cantitate.

După, Agenția Națională a Medicamentului a retras autorizația de punere pe piață pentru restul de 2 milioane, care erau făcute după aceeași tehnologie. Și, practic, Institutul a rămas atunci cu o pierdere. Au luat o decizie incorectă, ca să nu spun altfel. Institutul investise în producerea acelui vaccin și nu a putut nici măcar să recupereze banii pentru producție", a spus Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Acest articol reprezintă o opinie.

Iată interviul cu Prof. Dr. Alexandru Rafila la DC News:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel