Dr. Bojor: Ce scurtează viața

Sănătate
Sănătate

Dr. Ovidiu Bojor a vorbit, duminică, la Antena 3, în emisiunea „Voi cu Voicu”, despre șapte elemente care scurtează viața.

„În primul rând, invidia. E una dintre cele mai negative. În loc să ne bucurăm de succesul prietenilor, colegilor, apare chestia asta... de ce e mai deștept decât mine? Invidia roade sufletul la fel ca rugina care roade fierul. Fuga după bani prin orice mijloace. E al doilea lucru care ne scurtează viața. Noi ne-am adaptat la stadiul la care suntem, iar acum s-a scurtat acest timp de adaptare la condițiile acutale. Ziua a devenit de 20 de ore, timpul parcă se scurge mult mai rapid. Noi nu avem capacitatea de adaptare într-un timp atât de scurt”, a spus Ovidiu Bojor.

„Poluarea. (...) Sunt programe mondiale de prevenire a poluării, dar să nu uităm de responsabilitatea noastră. Poluarea prin alimentație, prin supraalimentație, droguri, alcool în cantități mari. Industria alimentară modernă ne distruge viața. Fiți foarte atenți la această poluare. Nu mai vorbesc de sentimentele urâte... e o poluare sentimentală.

Îndepărtarea din ce în ce mai acerbă de natură. Natura e darul suprem pe care-l are omul pe acest pământ. Facem greșeala de a înlocui iubirea cu nepăsarea și cu ura", a spus Ovidiu Bojor.

Sfaturi pentru o viață mai sănătoasă

„Avem nevoie de opt ore de muncă, opt ore de odihnă activă și opt ore de somn. Partea cea mai importantă este odihna activă. Ce înseamnă? Să alegi ce îți place mai mult după ce ți-ai făcut datoria în primele opt ore: muzică, dans, călărie, plimbări, înot, excursii și, în special, viața de familie. E esențial pentru viitorul oricărui om", a precizat acesta.

„Odihna activă este, așa cum am spus, partea cea mai frumoasă a vieții noastre, făcând ce ne place după ce ne-am eliberat de alte lucruri. Eu, în primul rând, fac meditație. Mă retrag într-un colțișor și îmi fac programul celor opt ore libere. Am situat mereu pe primul plan iubirea. Această iubire e esențială pentru viața noastră", a mai spus Ovidiu Bojor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel