Directorul BCU Carol I - cetățean de onoare Dumbrăveni

Conf. univ. dr. Mireille Rădoi a primit titlul de cetățean de onoare într-un moment special la cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Literar „Mihai Eminescu”.

În perioada 14-16 august 2021, directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, conf. univ. dr. Mireille Rădoi, a participat la a XIV-a ediție a Festivalului Literar „Mihai Eminescu”, unde a avut loc și inaugurarea Centrului Cultural „Academician Eugen Simion”, edificat la inițiativa lui Ioan Pavăl, primar al comunei Dumbrăveni, Județul Suceava. 

„În cadrul acestui eveniment, conf. univ. dr. Mireille Rădoi a primit titlul de cetățean de onoare al comunei Dumbrăveni. În alocuțiunea susținută a menționat că „trebuie să profităm la maximum de noile tehnologii, care să contribuie la punerea în lumină a patrimoniului cultural românesc. Digitalizarea reprezintă calea prin care accesul la nestematele culturii românești poate fi multiplicat ad infinitum”. 

Președintele Academiei Române prezent la eveniment 

Evenimentul s-a bucurat de prezența celor mai semnificativi membri ai Academiei Române: Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, Eugen Simion, Maya Simionescu și dr. Irinel Popescu și alții. De asemenea au participat personalități marcante ale vieții politice și culturale din Republica Moldova: Mihai Cimpoi, critic și istoric literar și Mihai Ghimpu, fost președinte interimar al Republicii Moldova.

Cu ocazia inaugurării Centrului Cultural au avut loc mai multe lansări de carte dedicate lui Mihai Eminescu, vernisajul expoziției România văzută în timbre, realizat cu sprijinul doamnei Cristina Popescu, director general Romfilatelia și a fost prezentat albumul filatelic Mihai Eminescu redescoperit, geniul poeziei în gândirea economică, a cărui prefață este realizată de acad. Eugen Simion. 

Programul manifestării culturale a inclus momente muzicale interpretate de Mircea Tiberian, Nadia Trohin și Adrian Naidin și recitaluri de excepție susținute de actorii George Mihăiță, Horațiu Mălăele și Vlad Rădescu” arată un comunicat BCU Carol I.

2. -imagine fara descriere- (titlul_12334500.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel