EXCLUSIV  DIETĂ. Carmen Brumă, mit spulberat: Sportul nu te slăbește! Este matematică simplă

Sursa foto: Facebook Carmen Brumă Oficial
Sursa foto: Facebook Carmen Brumă Oficial

Într-un intreviu pentru DCNews, Carmen Brumă a spulberat mitul slăbitului prin sport și a vorbit despre încercarea de a pierde în greutate după 35 de ani, dar și despre dietele personalizate.

"Sportul nu te slăbeşte"

"Nu slăbeşti de la sport. Punct! Ăsta este un mit. Dai jos kilograme şi fără sport. Dacă tu faci sport, îţi permiţi să mănânci mai mult fără să te îngraşi, vei avea o musculatură mai tonifiată şi masă musculară mai mare, care arde grăsimea, îţi intensifică metabolismul. Din acest motiv, două persoane care au aceeaşi greutate pot arăta total diferit şi pot mânca total diferit, în funcţie de compoziţia corporală.

Dacă eu, să zicem, am o masă musculară mai mare, îmi permit să mănânc mai mult decât o persoană care are aceeaşi greutate, dar care are mai multă grăsime. Nu poţi ţine toată viaţa diete şi să te abţii la nesfârşit de la mâncare. De-asta faci sport, ca să te simţi mai bine, să ai mai multă energie şi să îţi permiţi să mănânci mai mult, fără să te îngraşi. Dar nu sportul te slăbeşte. Se slăbeşte, în primul rând, de la regimul alimentar", a explicat Carmen Brumă.

Vezi și: Carmen Brumă, dietă în post. Cum să nu te îngrași: Reguli, alimente recomandate

Pierderea în kilograme, după 35 de ani și dietele personalizate

"După 35 de ani, metabolismul încetineşte şi, din acest motiv, multe femei şi mulți bărbaţi au această problemă a încetinirii ritmului de slăbire. Ideea este să reuşeşti să ai greutate constantă şi să îţi fixezi nişte reguli alimentare şi de viaţă pe care să le păstrezi pe termen lung", spune vedeta.

Carmen Brumă consideră că ideea dietelor personalizate este exagerată și că, în fond, este vorba doar despre niște reguli simple, pe care toți oamenii ar trebui să le urmeze.

"Eu cred că e puţin exagerată asta cu personalizatul. Există nişte reguli de nutriţie de bun-simţ, valabile pentru toţi oamenii. Nu s-au făcut reguli de nutriţie personalizate. Adică nu este valabil că eu trebuie să mănânc trei mese pe zi, iar tu una şi jumătate. Regula de trei mese este aceeaşi pentru toţi oamenii. Asta cu personalizarea dietei a ajuns într-o extremă. Las-o naibii! Ce personalizare? Tot la pieptul de pui cu salată ajungi. În lumea asta, până la acest moment, s-au creat trei sau patru curente mari de cure de slăbire: unele care reduc proteinele, alte care reduc carbohidraţii, altele care le reduc pe ambele. Sunt nişte variante limitate".

"Este matematică simplă"

"Regimurile mele, de exemplu, sunt făcute astfel încât să funcţioneze pentru 90% din cazuri. Noi avem un metabolism bazal, între anumite limite. Un regim trebuie să îţi asigure nutrienţii necesari, hrana necesară pentru a susţine funcţiile normale şi activităţile zilnice, nu mult peste. Eu am calculat regimurile mele astfel încât să i se potriveasca unei categorii cât mai largi. Unii slăbesc în funcţie de sex, vârstă, compoziţie corporală, activitate fizică, istoric medical. Unii slăbesc mai mult, alţii mai puţin. Dar, în peste 95% din cazuri, slăbesc. Câţi oameni mănâncă non-stop cartofi prăjiţi şi ciocolată şi slăbesc? Nu există! Trebuie să consumi mai mult decât introduci. Este matematică simplă", a mai spus Carmen Brumă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel