Detartrant natural sau loțiune pentru păr: 4 utilizări ale mușețelului la care nu te-ai gândit

Detartrant natural sau loțiune pentru păr, 4 utilizări ale mușețelului la care nu te-ai gândit. Detartrant natural sau loțiune pentru păr, 4 utilizări ale mușețelului la care nu te-ai gândit.JPG
Detartrant natural sau loțiune pentru păr, 4 utilizări ale mușețelului la care nu te-ai gândit. Detartrant natural sau loțiune pentru păr, 4 utilizări ale mușețelului la care nu te-ai gândit.JPG

Mușețelul are origini foarte străvechi, când era folosit ca sedativ natural. Nu toată lumea știe, însă, că această plantă are multe alte utilizări secrete. 

Mușețelul ne ajută să ne simțim bine, ne face frumoase și este un aliat pentru curățarea casei. Iată 4 utilizări ale mușețelului pe care nu toată lumea le cunoaște.

Mușețelul este unul dintre acele ingrediente pe care le avem mereu acasă. Băutura are origini foarte străvechi, care datează din Egiptul Antic. Ceaiul de mușețel era folosit pentru reducerea febrei și pentru îngrijirea pielii. Mușețelul are multe întrebuințări, unele mai populare decât altele.

Plantele de interior care atrag gândacii în casă: scapă imediat de ele

De fapt, toată lumea știe că mușețelul ne ajută să ne relaxăm și să adormim. Această băutură poate fi folosită și în alte scopuri.

În special, mușețelul este un ingredient utilizat, pe scară largă, în domeniul frumuseții. Planta ne ajută să rămânem tineri și frumoși.  

Dar nu toată lumea știe că această băutură poate fi folosită și pentru curățarea casei. Să aflăm toate utilizările care fac din mușețel un înlocuitor ieftin pentru produsele mai scumpe.

Calmează durerile. Să începem cu cea mai frecventă utilizare. Mușețelul are multe proprietăți calmante și digestive. Din acest motiv poate fi folosit pentru a calma durerile de cap sau durerile menstruale.

Usucă hainele în 30 de minute chiar și iarna: trucul gospodinelor istețe

Mască pentru părul blond. Mușețelul poate deveni ingredientul perfect pentru a ne face mai frumoase. De fapt, planta poate fi folosită pentru podoaba capilară.

Dacă ai părul blond, îi poți accentua culoarea cu ajutorul ceaiului de mușețel. Trebuie doar să fierbi aproximativ 3 linguri de flori de mușețel într-o jumătate de litru de apă.  Se fierbe cel puțin 10 minute,  apoi se lasă să se răcească.  Apa se filtrează și se adaugă o linguriță de suc de lămâie.

Udă părul cu această tinctură și înfășoară-l într-un prosop. Lasă să acționeze cel puțin 20 de minute, apoi îți poți spăla părul așa cum o faci de obicei.

Trucul genial care te scapă de furnici: insectele nu se vor mai întoarce, niciodată, în casa ta

Aliat pentru sănătatea ochilor. Ceaiul de mușețel este, de asemenea, un aliat excelent împotriva umflăturilor și înroșirii  din zona ochilor. Pregătește un ceai de mușețel și lasă-l să se răcească. Apoi înmoaie două dischete de bumbac, stoarce-le ușor și aplică-le pe ochi. Lasă să acționeze aproximativ  zece minute. Ochii tăi vor fi mai odihniți și mai puțin umflați.

 

Perfect  pentru curățarea casei.  Nu toată lumea știe că mușețelul este de mare ajutor în  curățarea casei. De fapt, cu acest ingredient poți face un detartrant complet natural.

Pentru aste vei avea nevoie de 75 de grame de acid citric, un litru de apă demineralizată și un  plic de mușețel. Amestecă toate ingredientele și toarnă-le într-o sticlă cu pulverizator.

Folosește soluția pe zonele afectate de calcar, cum ar fi corpurile de baie, gresia, dușul sau  elementele din oțel.

Crinul păcii se ofilește și îi cad frunzele? Poți salva planta dacă vei urma câteva sfaturi

Lasă soluția să acționeze câteva minute și apoi ștergeți zonele murdare cu o cârpă umedă  pentru a îndepărta reziduurile.

Cu toate acestea, evită să folosești soluția de mușețel pe suprafețe mai delicate, cum ar  fi lemnul și marmura. Pe scurt, folosit ca detartrant natural sau produs pentru păr, ceaiul de mușețel ne poate ajuta să economisim un pumn de bani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel