Deputat: "Nevăzătorii - victime ale câinilor fără stăpân"

Nevăzător
Nevăzător

Un deputat ales într-un colegiu din București în care se găsesc mai multe instituții special create pentru nevăzători consideră că aceștia sunt adevărate victime în fața câinilor maidanezi din Capitală.

Deputatul PDL Dan-Cristian Popescu se declară îngrijorat de pericolul pe care câinii vagabonzi îl reprezintă pentru nevăzătorii din întreaga Capitală:

"În dezbaterea publică pe tema câinilor fără stăpân din România, trebuie să aducem discuţia şi despre o categorie de persoane grav afectate de această problemă: nevăzătorii.

Ca deputat ales într-un colegiu din Bucureşti ce cuprinde şi cartierul Vatra Luminoasă (loc ales special de Regina Elisabeta a României pentru a se construi o şcoală, un spital şi alte aşezăminte pentru nevăzători) am avut şi am o relaţie privilegiată de colaborare atât cu Asociaţia Nevăzătorilor din România cât şi cu diverse instituţii special create pentru aceştia, ce îşi găsesc sediile în acest cartier.

Câinii însoțitori și bastonul provoacă maidanezii

Domnul Radu-Sergiu Ruba, preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor din România, dar şi un scriitor cunoscut, mi-a atras atenţia asupra acestei probleme: nevăzătorii se găsesc practic în imposibilitatea de a folosi câini însoţitori şi se expun unui risc ridicat prin simpla folosire a bastonului alb, din pricina câinilor comunitari.

Practic, atât câinele însoţitor cât şi bastonul, pot să atragă haitele de câini fără stăpân, punând în real pericol persoana ce le foloseşte", transmite deputatul PDL, prin intermediul unui comunicat de presă.

El adaugă că în cursul acestei săptămâni se va întâlni cu reprezentanţi ai societăţii civile în sensul discutării unor propuneri legislative cât mai eficiente în privinţa problemei câinilor fără stăpân.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel