EXCLUSIV  Departamentul de stat, legile Justiției. Bogdan Chirieac: se ridică un semn de întrebare

Departamentul de Stat american a transmis Parlamentului României un mesaj în care îi cere să respingă modificările propuse la legile Justiției. Bogdan Chirieac a comentat pentru DCNews anunțul făcut de Heather Nauert, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

”Ultimul lucru pe care ar trebui să-l facă noile legi ale Justiției ce urmează a fi adoptate în Parlament ar fi să slăbească statul de drept și să stânjenească lupta împotriva corupției, a spus Bogdan Chirieac. Este surprinzător faptul că Departamentul de Stat nu precizează care dintre noile legi afectează independența Justiției. Respingerea în bloc a tuturor modificărilor la textul de lege ridică un mare semn de întrebare. Să înțelegem că nu trebuie operate nici modificările pe care le solicită CCR?

Comunicatul general al Departamentului de Stat relevă că dialogul româno-american în relația politică și economică este foarte departe de nivelul excelent atins în privința relației militare și de intelligence.

Cred că Parlamentul României trebuie de urgență să informeze Departamentul de Stat în legătură cu modificările pe care vrea să le efectueze la legile Justiției. Adăugând și mostrele din legislația europeană a democrațiilor avansate, pe baza cărora se încearcă modificarea unor legi ce au dat naștere, odată cu implementarea noilor Coduri Penale, la nenumărate abuzuri”, a subliniat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel