De ce sunt COZI URIAȘE de mașini la benzinăriile din UK. Prețuri majorate pentru a speria șoferii

De ce sunt COZI URIAȘE de mașini la benzinăriile din UK. Prețuri majorate pentru a speria șoferii / Foto: Pixabay
De ce sunt COZI URIAȘE de mașini la benzinăriile din UK. Prețuri majorate pentru a speria șoferii / Foto: Pixabay

În UK sunt cozi uriașe la benzinării. Oamenii sunt speriați de majorarea prețurilor.

Marea Britanie s-ar confrunta cu probleme de aprovizionare cu combustibil. La benzinării s-au format cozi uriașe pentru că șoferii sunt speriați de o posibilă majorare a prețurilor și vor astfel să își facă provizii, scrie Sky News. Peste 100 de benzinării ar fi fost afectate de penurie, după ce șoferii le-au luat cu asalt pentru a cumpăra combustibil. Totuși, probleme de acest gen au fost înregistrate doar la o companie, celelalte nu au raportat că ar avea mai puțin combustibil decât de obicei.

Asociația șoferilor de taxi, solicitare

Asociația licențiată a șoferilor de taxi a cerut confirmarea că va rămâne pe registrul de alimentare cu combustibil, în calitate de serviciu esențial.

„Pe măsură ce începem să primim din ce în ce mai multe rapoarte despre stațiile de benzină care funcționează fără a mai avea combustibil, am contactat Primăria pentru a solicita confirmarea că taxiurile (ca serviciu esențial) rămân în registrul de alimentare cu combustibil de urgență din septembrie 2000.", a transmis LTDA.

De ce ar fi mai puțină benzină în UK

S-a creat o adevărată isterie. Lipsa combustibililor s-ar produce pe fondul unei crize de aprovizionare cauzată de lipsa șoferilor de vehicule grele în Marea Britanie. Miniștrii au purtat discuții urgente cu privire la modul de soluționare a deficitului actual de șoferi de camioane.

Guvernul ar fi chiar „la un pas de schimbare” a vizelor pentru a încerca să atenueze deficitul. Astfel. șoferii de camioane ar putea circula mai liber, cu mai puține restricții, în țările de unde aduc combustibili. Departamentelor guvernamentale li se cere să vină cu planuri de urgență în caz de prețuri ridicate ale combustibilului.

Nu toate companiile au raportat probleme de aprovizionare

Totuși, problema aprovizionării pare să fie raportată mai mult de o anume companie - BP, nu de toate. O altă companie, Tesco, a anunțat că două dintre cele 500 de stații de benzină pe care le operează sunt afectate în prezent, descriind impactul ca fiind minim și asigurându-se că aprovizionarea este asigurată ori de câte ori se termină benzina. Într-un e-mail adresat clienților, Texaco a declarat că rezervele sale de combustibil sunt "ample" și că va menține toate stațiile sale pline, adăugând că nu este nevoie ca clienții să "să vină în număr mai mare decât o fac în mod obișnuit". Sainsbury's, Asda și Morrisons au spus că nu au fost afectați.

„Nu există lipsă de combustibil și mii de stații funcționează în mod normal, doar câteva suferind probleme temporare cu aprovizionarea. Vinerea și weekendul au tendința de a fi întotdeauna mai aglomerate deoarece șoferii fie combină umplerea rezervorului cumpărăturile pe care le fac, fie se pregătesc pentru excursii în weekend, fie alimentează mașinile cu combustibil pentru începutul noii săptămâni de lucru.", a spus Edmund King, președintele unei alte companii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel